Polojasno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vláda rozdeľovala peniaze v Brezovej pod Bradlom. Ministrov čakalo slávnostné zasadnutie
Zdielať na

Vláda rozdeľovala peniaze v Brezovej pod Bradlom. Ministrov čakalo slávnostné zasadnutie

Google News Button Sledovať správy

BREZOVÁ POD BRADLOM / Vládny kabinet sa v nedeľu vybral do Brezovej pod Bradlom. Bolo to síce slávnostné zasadnutie vlády, ale aj pri tomto výjazde sa rozdeľovali peniaze. Do regiónu poputujú takmer štyri milióny eur.

Na námestie v Brezovej pod Bradlom zavítali členovia vlády. Čakalo ich tu slávnostné zasadnutie. "Tu v roku 1848 Jozef Miloslav Hurban vyhlásil žiadosti slovenského národa a počas povstania sa stala Brezová sídlom SNR," uviedol predseda vlády Peter Pellegrini. 

Práve tu 22. septembra 1848 vyhrali slovenskí dobrovoľníci prvú bitku nad cisárskym vojskom a maďarskými gardistami.

Vláda sa v Brezovej pod Bradlom stretla aj preto, aby zbilancovala akcie, ktoré sa konali pri príležitosti 100. výročia smrti Milana Rastislava Štefánika. Schválila uznesenie, ktorým výrazne pomôže nielen Brezovej pod Bradlom, ale aj obci Košariská a Priepasné. "Vyčlenili 3,8 milióna eur," povedal ministerka kultúry Ľubica Laššáková. 

Po rokovaní sa členovia vlády presunuli na neďaleké pole, kde sa predviedla naša armáda. Vojaci v nedeľu oslavujú deň ozbrojených síl a preto sa pochválili tým najlepším, čo vo výzbroji majú.

Vláda posledný týždeň zasadala na východe Slovenska. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy