Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Fico by bol za zvýšenie moratória na 60 dní, podporí ale aj 30. Kandidátku Smeru drží stále v tajnosti
Zdielať na

Fico by bol za zvýšenie moratória na 60 dní, podporí ale aj 30. Kandidátku Smeru drží stále v tajnosti

Archívna reportáž

Otázniky vyvoláva aj meno premiéra Pellegriniho na kandidátke Smeru-SD. Pozrite si archívnu reportáž

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda Smeru-SD Robert Fico by moratórium na zverejňovanie prieskumov pokojne zvýšil na 60 dní pred voľbami, no jeho poslanecký klub je ochotný podporiť aj 30 dní. Ku kandidátke strany na najbližšie voľby sa chce vyjadriť budúci týždeň.

Fico sa začiatkom budúceho týždňa vyjadrí aj ku kandidátke strany do parlamentných volieb 2020. "Predpokladám, že už v pondelok alebo utorok by som urobil tlačovú konferenciu,“ povedal s tým, že nebude politikom, ktorý stranu založí, aj ju pochová. Fico chce so Smerom vyhrať piate voľby. "Manipulácia s prieskumami verejnej mienky je očividná. Používa sa nekalé ovplyvňovanie ľudí. Teraz platia dva týždne, návrh je 30 dní. Hovoríme o tom. Ja by som ho pokojne zvýšil na 60 dní, ale ak bude 30 dní kompromis, poslanecký klub Smeru-SD ho podporí," uviedol Fico. Podľa šéfa Slovenskej národnej strany Andreja Danka by sa prieskumy nemali zverejňovať 30 dní pred voľbami. Návrh zdôvodnil tým, že prieskumy sa na Slovensku kupujú.

V stredu čaká parlament piata voľba kandidátov na sudcov ústavného súdu. Podľa Fica poslanci zvolia potrebný počet kandidátov, a to štyroch. "Je tu jedna dilema a tá je v spôsobe voľby. My si naďalej myslíme, že tajná voľba je najväčší výdobytok demokracie, ak od nej ustupujeme, cúvame naspäť," uviedol s tým, že Smer-SD bude rešpektovať rozhodnutie Národnej rady SR o spôsobe voľby.

Zloženie kandidátky je otázne aj v strane SaS. Zdá sa, že na nej nebudú viaceré zvučné mená. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy