Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Exminister vnútra i zdravotníctva Tomáš Drucker: Ideme do toho, začíname zbierať podpisy
Zdielať na

Exminister vnútra i zdravotníctva Tomáš Drucker: Ideme do toho, začíname zbierať podpisy

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Po rozhodovaní a zvažovaní oznámil v stredu popoludní bývalý minister zdravotníctva a exminister vnútra Tomáš Drucker, že začína so zbieraním podpisov na založenie novej politickej strany. Drucker to oznámil na svojej sociálnej sieti. Členov jeho prípadnej novej strany nepoznáme, no šepká sa, že v prípade odchodu zo strany Smer-SD by to mohol byť aj súčasný premiér Peter Pellegrini.

"Som presvedčený, že ak dnes niečo v politike veľmi chýba, tak je to normálnosť. Nielen ľudskosť, solidarita a slušnosť by mali byť normálne. V politike by mali byť normálne aj program a dosahovanie skutočných výsledkov, a to najmä tam, kde máme najväčší problém a kde je najväčší dlh voči spoločnosti. Pretože len reči každodenný život ľudí nijako nezlepšia. Potrebujeme prácu zameranú na výsledky," uviedol Drucker na sociálnej sieti spolu s videom. 

Už onedlho sa chystá predstaviť tím ľudí, ktorí sa rozhodli tvoriť jeho stranu. "Čoskoro predstavíme tím ľudí, ktorí majú nielen ambíciu, ale aj energiu a najmä skúsenosť, pretože som presvedčený, že nie len novosť, ale aj skúsenosť a schopnosti sú pre dobrú verejnú službu kľúčové," uviedol Drucker. 

Špekuluje sa o tom, že by súčasťou Druckerovej snahy mohol byť aj súčasný premiér Peter Pellegrini, a to v prípade, že sa po diskusii s predsedom strany Smer-SD nezhodnú a ukončí svoje členstvo. Pellegrini zatiaľ nepotvrdil, že by sa s Druckerom o členstve v jeho strane bavil, no v kuloároch sa šepká, že by to mohla byť jedna z možností budúceho smerovania Pellegriniho.

Pozrite si rozhovor s Petrom Pellegrinim, ktorý sa vyjadril k svojej politickej budúcnosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy