Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pivnice pod vodou, balvan na koľajniciach a stodola v plameňoch. Výčiny počasia pocítili v rôznych kútoch Slovenska
Zdielať na

Pivnice pod vodou, balvan na koľajniciach a stodola v plameňoch. Výčiny počasia pocítili v rôznych kútoch Slovenska

SNINA/KAPUŠANY / Na Slovensku opäť vyčíňalo počasie a na mnohých miestach skomplikovalo nielen dopravu, ale aj zatopilo záhrady či pivnice. V Snine dokonca spôsobilo pád balvanu na koľajnice a v Prešove pravdepodobne po zásahu bleskom zhorela stodola.

V Kapušanoch silný dážď spôsobil vybrieždenie potoka. Miestni obyvatelia hovoria, že doslova lialo. Voda zaplavila pivnice a záhrady. 84-ročný František má v pivnici vodu až po krk. Na mieste zasahujú dobrovoľní hasiči, ktorí od rána pieskujú vrecia, prečerpávajú vodu zo zatopených častí a rozložili protipovodňovú stenu. 

​Podľa miestnych obyvateľov je problém v tom, že potok nie je čistený. Odkedy ho prestali čistiť, nánosy nepriaznivo ovplyvňujú vodu v koryte. V obci starostka vyhlásila mimoriadny stav, o ktorom informoval aj miestny rozhlas. Na Šariši stále prší a aj prognózy na najbližšie dni nie sú veľmi priaznivé, ľudia v obci sa obávajú, čo bude. 

​Plamene šľahali do výšky viac ako 10 metrov

Stará drevená stodola horela ako fakľa. Požiar bol viditeľný z diaľky niekoľkých kilometrov nielen zo sídliska ale aj z okolitých dedín. Susedia hovoria, že sa ozvala silná rana. Zakrátko na to už zo stodoly u susedov šľahali plamene. Stodola slúžila okrem iného aj ako maštaľ. V nej domáci chovali hovädzí dobytok. Zvieratám sa našťastie okrem šoku nič nestalo aj vďaka tomu, že boli v murovanej časti stodoly. 

Zachrániť sa podarilo aj kombajn, ktorý bol odstavený hneď za stodolou. O príčine požiaru všetci len špekulovali. No viacerí na ulici pred požiarom zreteľne počuli silnú dunivú ranu.

Počasie spôsobilo aj výluku na trati

V utorok večer spadol priamo na železničnú trať medzi Sninou a Stakčínom balvan. Na mieste zasahovali policajti a hasiči a vlakové spojenie muselo byť na danom úseku prerušené. Šťastím bolo, že si skalu všimli vodiči, ktorí tadiaľ prechádzali a informovali hasičov.

Ak by vlak išiel skôr, ako si ho vodiči všimli, mohla sa stať vážna nehoda. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy