Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Exprezident Andrej Kiska odovzdal 16- tisíc podpisov na registráciu strany Za ľudí
Zdielať na

Exprezident Andrej Kiska odovzdal 16- tisíc podpisov na registráciu strany Za ľudí

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Bývalý prezident Andrej Kiska spolu so svojim tímom vyzbieral už dostatok podpisov na to, aby svoju novovzniknutú stranu mohli oficiálne zaregistrovať na Ministerstve vnútra. To teraz musí o registrácii rozhodnúť najneskôr do 30 dní.

"Zákon vyžaduje iba 10 000 podpisov, tie sme vyzbierali veľmi rýchlo za 3 týždne ale dali sme si trošku nadprácu, trošku sme aj priložili ruku k dielu, takže dnes odovzdávame 16 000 podpisov," vyjadril sa bývalý prezident Andrej Kiska.  Podpisy sa im podarilo vyzbierať za necelé 4 týždne vo viacerých mestách po celom Slovensku.  

"Našim cieľom je mať dobré riešenia pre fungujúci štát, spoločne s ľuďmi, ktorí nielenže majú dobré myšlienky ale majú aj schopnosti ako tieto dobré nápady uviesť do praxe," povedala členka strany Za Ľudí Veronika Remišová. Program strany ešte nepoznáme, stále na ňom podľa slov exprezidenta pracuje viac ako 16 pracovných skupín. 

Prvý oficiálny snem, na ktorom si strana bude voliť svojho predsedu a podpredsedov sa bude konať koncom septembra. V prípravnom výbore strany sú spolu s Kiskom bývalá europoslankyňa Jana Žitňanská, poslankyňa a bývalá členka strany OĽaNO Veronika Remišová, či exhovorca iniciatívy Za Slušné Slovensko Juraj Šeliga.  

Pozrite si výsledky posledného prieskumu - preferencie politických strán: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy