Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vzťahy v koalícii sa vyostrujú. SNS nepovažuje názor premiéra za relevantný
Zdielať na

Vzťahy v koalícii sa vyostrujú. SNS nepovažuje názor premiéra za relevantný

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vzťahy vo vládnej koalícii sa začínajú vyostrovať. Olej do ohňa najnovšie priliala Slovenská národná strana, ktorá poslala premiérovi tvrdý odkaz. Jeho politické názory údajne nie sú pre národniarov zaujímavé. V žalúdku im leží najmä vojenská zmluva so Spojenými štátmi a najnovšie aj slová Petra Pellegriniho o možnosti predčasných volieb.

Pseudokauza alebo problém, ktorý položí vládu? Zdá sa, že názorová roztržka medzi Petrom Pellegrinim a Andrejom Dankom by sa nemusela skončiť len tvrdými odkazmi. "Ja si takéto vládnutie z dlhodobého hľadiska predstaviť neviem," vyjadril sa premiér. 

"Jeho osobný názor nemá žiadnu politickú relevanciu. Dôležité je ako sa vyjadrí na koaličnej rade predseda Smeru SD Robert Fico," odkázala zas v stanovisku strana SNS. "Ja si myslím, že to nestojí ani za žiadnu reakciu," reagoval Pellegrini. 

Pre zmluvu so Spojenými štátmi sa Andrej Danko rozhodol hrať vysokú hru a pohrozil odchodom z koalície. "Pokúša sa vyprovokovať konflikt aj za cenu, že táto vláda padne. Ak je niekto takto odhodlaný, tak v tých politických naťahovačkách má vždy navrch," myslí si politický komentátor Marián Leško. 

Napriek tomu, že v centrále SMERU dôvod na rozpad vlády nevidia, táto téma zrejme nebude chýbať ani na utorňajšom rokovaní koaličnej rady. "Nevidíme žiadny dôvod na predčasné voľby," uviedol hovorca strany Smer-SD Ján Mažgút. 

Predseda vlády avizuje, že jeho kabinet sa odklonil od priorít a prestal fungovať odborne a profesionálne. Zároveň potvrdil, že Slovensku nehrozí strata suverenity. "Nevidím dôvod na predčasné voľby, jedine, že by ich chcel niekto na umelých témach sám predčasne vyvolať," dodal premiér. 

Bez ohľadu na to, či súčasné slovné prekáračky vyústia do predčasných volieb, je očividné, že predvolebná kampaň sa už začala.

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy