Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Fico: Prezident nielen klamal, ale klamstvo aj podpísal a poslal na ministerstvo financií
Zdielať na

Fico: Prezident nielen klamal, ale klamstvo aj podpísal a poslal na ministerstvo financií

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda strany SMER-SD, Robert Fico zvolal tlačovú konferenciu, na ktorej sa vyjadril nielen k prezidentským voľbám, ktoré podľa neho v minulosti dopadli nespravodlivo, ale aj k situácii ohľadom údajného vydierania a ohovárania, ktoré momentálne plní nielen stránky médií, ale najnovšie sa ňou zaoberá už aj NAKA

"Andrej Kiska namiesto toho, aby riešil finančné problémy, hádže vinu na niekoho druhého," začal svoju výpoveď Robert Fico, predseda strany SMER-SD. Podľa neho je zároveň naivné a smiešne hovoriť o tom, že úrady začnú konať len na základe toho, že ich o to požiada poslanec. 

"Ak mal pán Kiska zlý pocit z našich stretnutí, prečo okamžite nešiel na políciu a hádže na mňa špinu až potom, čo polícia vzniesla obvinenie proti konateľovi jeho spoločnosti," pýta sa Robert Fico na margo oneskorenej reakcie prezidenta na ich spoločné stretnutia. Rovnako ho vraj súčasný prezident obvinil z toho, že ovplyvňuje orgány činné v trestnom konaní. "V minulosti sa ukázalo, že to bol práve on, ktorý ovplyvňoval vyšetrovanie," dodal Robert Fico. 

​Financovanie prezidentskej kampane

Podľa slov predsedu strany SMER, Andrej Kiska klamal vo veci financovania prezidentskej kampane. "Voľby neboli férové. Andrej Kiska presiahol finančný limit a následne sa spoločnosť KTAG pokúsila cez vratky DPH a krátenie daní, približne 300-tisíc eur preniesť na plecia daňových poplatníkov. V roku 2017, keď všetky podvody vyplávali na povrch, Kiskova spoločnosť robí 17 opravných daňových konaní za roky 2013 a 2014," tvrdí Robert Fico, pričom dodáva, že  takéto správanie je nevysvetliteľné a neospravedlniteľné

noviny.sk

​Dňa 7. 4. 2014 krátko potom, ako bol neférovo zvolený za prezidenta, predložil Andrej Kiska verejnú a nim podpísanú listinu o financovaní jeho kandidatúry, kde hovorí, že náklady sa pohybovali vo výške 250-tisíc eur. "Je to spochybniteľné, keďže vratka v apríli 2014 bola 150-tisíc eur. V spomínanej listine klamal, keď vyhlásil, že si to financoval z vlastných finančných prostriedkov," povedal predseda strany SMER. "Prezident nielen, že klamal, ale klamstvo aj podpísal a poslal na ministerstvo financií," dodal. 

​Kiska by sa mal podľa vyjadrení Roberta Fica prestať správať ako malé dieťa a oháňať sa vymyslenými trestnými oznámeniami. "Ja na neho žiadne trestné oznámenia za ohováranie mojej osoby podávať nebudem," oznámil Robert Fico, hoci naďalej tvrdí, že prezidentské voľby boli nespravodlivé voči mojej osobe. 

Robert Fico vyzýva na televízny súboj

"Som pripravený na televízny súboj, v rámci ktorého si môžeme prejsť financovanie mojej a jeho kampane. Moju platila strana Smer-SD. Ak nemá prezident, čo skrývať, mal by priniesť všetky dokumenty, ktoré pred verejnosťou skrýva," povedal na záver tlačovej konferencie Robert Fico. "Objasnenie celej situácie by bolo dobrým mementom pred blížiacimi sa voľbami, aby ľudia nevolili niekoho, kto klame," myslí si predseda strany SMER. 

Po tlačovej konferencii predsedu strany SMER-SD sa vyjadrila aj kancelária prezidenta. "Toto nie je reality šou, ale ide tu o vydieranie prezidenta. S pánom poslancom Ficom prezident skončil. Pri snahe pomstiť sa mu ako prezidentovi za to, že ho nevymenuje za predsedu Ústavného súdu, prekročil všetky civilizované hranice. Akúkoľvek ďalšiu komunikáciu už budú riešiť iba advokáti a orgány činné v trestnom konaní," informoval Roman Krpelan, poradca prezidenta pre komunikáciu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy