Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kaliňák už nie je poslancom parlamentu. Známy je jeho nástupca
Zdielať na

Kaliňák už nie je poslancom parlamentu. Známy je jeho nástupca

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko v závere roka 2018 obdržal list Roberta Kaliňáka, v ktorom ho informoval o svojej abdikácii na post poslanca parlamentu.

"V súlade s článkom 81 Ústavy Slovenskej republiky dňom doručenia písomného rozhodnutia o vzdaní sa mandátu poslanca predsedovi Národnej rady Slovenskej republiky zaniká mandát poslanca NR SR. To znamená, že dnešným dňom, čiže 31. decembra 2018 zaniká mandát poslanca Roberta Kaliňáka," informoval hovorca národnej rady Tomáš Kostelník.

Náhradník by mal na miesto Roberta Kaliňáka nastúpiť do 15 dní po tom, ako sa jeho kreslo vyprázdnilo. Podľa poradia uvedeného v zápisnici Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán o výsledku volieb do NR SR 5. marca 2016 sa do parlamentu vráti náhradník Peter Náhlik.

 Trojnásobný minister vnútra, teraz už exminister podľa vlastných slov zatiaľ nevie, či v politike končí definitívne. V strane Smer-SD ale zostáva. 

Do ruky berie lopatu, chce obraňovať Smer-SD

Kaliňák uviedol, že chce väčšinu svojho času chce odteraz venovať deťom. Vo svojej strane ale ostane. "Jedna z vecí, ktorá mi za posledné obdobie vadí je, že sa snaží navŕšiť balast výmyslov, ktoré sú od reality mimoriadne ďaleko a chcem trochu zreálniť, čo Smer-SD urobil, za čo je naozaj zodpovedný a čo sú veci, ktoré nesúvisia s pravdou. Popritom bola vždy mojou obľúbenou témou všeobecná obhajoba ľudí, čiže advokátska licencia je tá, ktorá sa dostane na svetlo sveta," načrtol Kaliňák svoje ďalšie fungovanie.

Pozrite si rozhovor s Robertom Kaliňákom, v ktorom načrtol, čomu sa bude venovať.

Podľa svojich slov sa fungovania v Smere-SD nevzdáva. "Každý má dnes svoju úlohu. Noví, mladí politici prišli do vlády, výsledky sú výborné, k tomu patria nejaké politické problémy. Akonáhle sú ale problémy založené na výmysloch a demagógii, tak sa niekto musí chytiť aj lopaty, tej práce, na ktorú nie je čas, keď robíte výkonnú politiku. Chcem si teda zobrať na starosti obranu a obhajobu záujmov, ktoré Smer-SD má," povedal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy