Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Auto skončilo v koryte rieky. Polícia zisťuje, kto ho šoféroval
Zdielať na
Krimi

Auto skončilo v koryte rieky. Polícia zisťuje, kto ho šoféroval

Zdroj: Polícia SR

ROŽŇAVA / Auto, v ktorom sa viezli štyri osoby skončilo v nedeľu nadránom v suchom koryte rieky. Okolnosti príčiny zatiaľ nie sú jasné, rovnako ako to, kto auto šoféroval. Polícia vyzýva vodičov, aby sa v zimnom období správali pri šoférovaní mimoriadne zodpovedne.

V nedeľu o tretej hodine ráno došlo v katastri obce Čoltovo k dopravnej nehode, pri ktorej sa zranili štyri osoby. Podľa doterajších informácií doposiaľ neidentifikovaný vodič viedol Ford v smere od Tornale do mesta Rožňava, kde v križovatke pri prejazde ľavotočivou zákrutou z doposiaľ presne nezistených príčin vyšiel s vozidlom mimo vozovku a narazil do kovového zábradlia na moste cez rieku Slaná.

Následne vozidlo odrazilo pod most do suchej časti koryta rieky, kde sa prevrátilo na bok. V aute boli štyri osoby vo veku 17, 27, 31 a 54 rokov z okresu Rimavská Sobota. Podľa predbežných lekárskych správ utrpeli ľahké zranenia. Tri osoby sa podrobili dychovej skúške, pričom najstaršej osobe z posádky vozidla bol na zistenie prítomnosti alkoholu nariadený odber krvi. Dychové skúšky boli u dvoch z osôb pozitívne s nameranými hodnotami 0,11 mg/l a 0,50 mg/l alkoholu v dychu. U mladistvej osoby bola dychová skúška negatívna.

Bližšie okolnosti tejto dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho objasňovania. Polícia tiež zisťuje, kto v čase nehody viedol vozidlo.

Cestou za prácou na východ Slovenska došlo k nehode pravdepodobne v dôsledku mikrospánku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy