Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Robert Fico má naďalej ochranku. Dôvody sú tajné
Zdielať na

Robert Fico má naďalej ochranku. Dôvody sú tajné

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Podľa ministerky vnútra Denisy Sakovej naďalej trvajú dôvody, pre ktoré predsedovi strany Smer-SD Robertovi Ficovi poskytujú ochranku. Preverujeme to na týždennej báze, odpovedala ministerka Saková na otázku redaktorky TV JOJ.

"Ak budú dôvody trvať, ochranka pánovi predsedovi strany Smer-SD bude trvať a tie riziká tam naďalej sú. Ak riziká pominú, predseda strany už ochranku mať nebude," povedala ministerka vnútra Denisa Saková. Aké riziká Robertovi Ficovi hrozia, špecifikovať nechcela. Ochranku mu ale podľa jej slov pridelili na základe istých podkladov, ktoré podliehajú stupňu utajenia. "Prehodnocovanie závisí od tej ktorej situácie, niekedy je to na dennej, niekedy na týždennej periodicite. V tomto prípade je to na týždennej periodicite," povedala Saková s tým, že Úrad na ochranu ústavných činiteľov poskytuje príslušníkov, no auto už Ficovi zabezpečuje strana. 

Naposledy ministerka vnútra uprostred septembra oznámila, že Robertovi Ficovi predlžuje ochranku na ďalšie mesiace. Ochranku dostal na dobu neurčitú s tým, že jej dôvody budú prehodnocovať na mesačnej báze. Robert Kaliňák podľa Sakovej vtedy o predĺženie ochranky nepožiadal. 

Expremiér Robert Fico v septembri na tlačovej konferencii povedal, že je bežné, ak ochranka ešte u premiéra aj po skončení vo funkcii chvíľu ostane. Jeho dôvody, prečo chce ešte ochranku, akceptovali, ale sú pod stupňom utajenia. Takisto berie na vedomie, že jeho dôvody sa budú preverovať. "Pôjde o špeciálny typ spolupráce, autá patria strane Smer-SD, takže je to taká spolupráca na polovičku," dodal Fico.

Naposledy mu ochranku predĺžili na dobu neurčitú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy