Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Koalícia hľadá kandidátov na prezidenta ťažko. Nominanti sú zahalení tajomstvom
Zdielať na

Koalícia hľadá kandidátov na prezidenta ťažko. Nominanti sú zahalení tajomstvom

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Kto na budúci rok zabojuje o prezidentskú stoličku z vládnej koalície nie je celkom isté. Teda odhliadnuc od Bélu Bugára. No a zdá sa, že plány na kandidáta sa menia aj u národniarov v SNS.

Zdá sa, že najťažšie sa kandidáti na prezidenta Slovenska hľadajú vo vládnej koalícii. SNS avizovala, že by chcela nominovať ženu. Zdá sa ale, že to nebude také jednoduché. "Hovoril som o žene-prezidentke. Poviem verejne, že každá z nich je bledá, keď ju oslovujem s touto témou," povedal predseda SNS Andrej Danko. V kuloároch sa ale čoraz častejšie hovorí o tom, že kandidovať bude sám Danko. Zatiaľ to ale nekomentuje ani Danko ani jeho stranícki kolegovia. 

Hľadanie kandidáta vyzerá zaujímavo aj vo vládnom Smer-SD, kde sa od začiatku tipuje meno Miroslava Lajčáka. Ten ale kandidatúru odmieta, napriek tomu majú údajne v Smer-SD stále ambíciu presvedčiť ho. Šepká sa aj o tom, že by kandidátom mohol byť minister financií Peter Kažimír.

Béla Bugár zbieral podpisy celé leto

Ku kandidátom, ktorí už splnili podmienku nazbierať 15 000 podpisov pribudne čoskoro ďalší - dlhoroční parlamentný matador, ktorý prekvapivo nešiel cestou 15 poslaneckých podpisov. Leto venoval výberu tých občianskych podpisov. Aktuálne má vo vrecku už 30 000. "Dvadsiateho všetko skončíme a oznámime. Máme ich okolo tridsať," povedal Bugár. 

Pozrite si archívnu reportáž o možných kandidátoch na prezidenta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy