Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Plzeň odpustí Zemanovi parkovné, keď prestane robiť hanbu, povedal námestník primátora
Zdielať na

Plzeň odpustí Zemanovi parkovné, keď prestane robiť hanbu, povedal námestník primátora

Google News Button Sledovať správy

PLZEŇ / Plzenskí primátor odmietol odpustiť parkovné vo výške 1066 českých korún za vozidlá prezidenta Miloša Zemana. Námestník primátora Pavel Šindelář (ODS) uviedol, že Plzeň parkovanie uhradí, až prezident prestane robiť hanbu.

Kraj, ktorý oficiálne návštevu prezidenta organizoval, požiadal mesto o odpustenie poplatku za parkovanie vozidiel hlavy štátu a jeho sprievodu, uviedol portál novinky.cz. Išlo o sumu 1066 korún, čo je v prepočte asi 40 eur. 

Primátor mesta to ale odmietol. "Až prezident Českej republiky prestane robiť hanbu našej krajine, môže Plzeň uhradiť parkovacie miesta, ktoré prezidentská kancelária využívala počas návštevy. Do Zemanom sa toho ale nedočkáme," vyjadril sa zástupca primátora Pavla Šindeláře. 

Politickí úbožiaci 

Rozhodnutie vedenia mesta rozhnevalo hovorcu prezidenta Jiřího Ovčáčka. "Pokojne to parkovné tým plzeňským politickým úbožiakom zaplatím zo svojho! Nech mi pošlú účtenku," napísal na sociálnej sieti. 

https://twitter.com/PREZIDENTmluvci/status/1014092815226363904

"Takže takto sa teraz v Plzni platí parkovné! Pokiaľ súdruhovia usúdia, že ich hosť je politicky OK, je to zdarma. Pokiaľ sa hosť súdruhom nepáči, platí," hneval sa Ovčáčka. 

Čakajú ospravedlnenie

Na výroky prezidentovho hovorcu reagoval aj námestník plzenského primátora Martin Baxa: "Podľa pána Ovčačka sme vraj my, zastupitelia mesta Plzeň, politickí úbožiaci, a to len preto, že sme si dovolili rozhodnúť podľa našich kompetencií. Štátny úradník by v žiadnom prípade nemal urážať demokraticky zvolených predstaviteľov samosprávy. Verím, že ho prezident vyzve k ospravedlneniu." 

Len pred pár dňami prezident Zeman vymenoval druhú vládu Anreja Babiša: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy