Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Posledné predprázdninové rokovania stále pokračujú
Zdielať na

Posledné predprázdninové rokovania stále pokračujú

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Bez ohľadu na horúčavy, v klimatizovanom parlamente pokračuje posledné pred-prázdninové rokovanie.

Štvrtkové predpoludnie patrilo verejnoprávnej televízii, keďže poslanci rokovali o návrhu poslanca Maďariča a poslanca Poliačika o zákone, ktorý má zmeniť voľbu generálneho riaditeľa v RTVS. Debata sa pretiahla od rána až do popoludňajších hodín. Hlasovanie o 17.00, ale nebude, preto sa očakáva pri popoludňajšej debate poloprázdna rokovacia sála.

Poslanci mali prerokovať na štvrtkovej schôdzi aj ďalšie návrhy zákonov. Jedným z nich je návrh opozičného poslanca Jána Budaja, ktorý hovorí o pamätných dňoch. Budaj nechce pridávať do kalendára štátne sviatky, ale chcel by, aby skončenie okupácie, teda odchod posledného vlaku s ruskými okupačnými vojskami bol pamätným dňom. Tento návrh by podľa reakcií mohol získať podporu, pretože ho prerokoval už s koaličnými vládnymi stranami, niektoré v tejto otázke majú voľné hlasovanie.

Poslanci chcú prebrať a opraviť aj jasličkový zákon, ktorý bol schválený k 1.3.2017. Dôvodom bola podmienka bezbariérovosti pre súkromné zariadenia, pre ktorú mnohé zariadenia svoju činnosť ukončili.​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy