Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Janíček tvrdí, že jeho obvinenie bolo zmanipulované. Prokuratúra pochybenia nezistila
Zdielať na

Janíček tvrdí, že jeho obvinenie bolo zmanipulované. Prokuratúra pochybenia nezistila

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Generálna prokuratúra preverila postupy dozorujúcich prokurátorov v prípadoch trenčianskych podnikateľov, ktorí obviňujú bývalú sudkyňu a terajšiu štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku Jankovskú z údajnej korupcie a prepojenia na podsvetie.

Podľa generálnej prokuratúry boli preverované prípady prešetrené zákonným postupom a pochybenia nezistila. Podnikateľ, ktorého pred rokmi Jankovská ako sudkyňa odsúdila s ďalším mužom pre vydieranie sa snaží o obnovu konania súdneho procesu. Tvrdí, že získal dôkazy ktoré dokazujú, že jeho obvinenie bolo zmanipulované podsvetím.

Podnikateľ Ondrej Janíček tvrdí, že prišiel o budovu v centre mesta po tom, čo ho na konci 90. rokov polícia účelovo obvinila z vydierania. Kým bol vo väzbe, mafia mala zatlačiť na jeho rodinu, aby prepísala podiely vo firme na vopred dohodnutých ľudí. Celú akciu mal riadiť nebohý Peter Čongrády, boss jednej z vetiev bratislavskej zločineckej skupiny Sýkorovcov. A to za asistencie sudkyne Moniky Jankovskej, ktorá o jeho väzbe rozhodovala. Jankovská naopak podnikateľa žaluje pre krivé obvinenie a ohováranie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy