Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Spor podnikateľa Janíčka a bývalej sudkyne pokračuje. Tá to nenechá len tak
Zdielať na

Spor podnikateľa Janíčka a bývalej sudkyne pokračuje. Tá to nenechá len tak

BRATISLAVA / Spor trenčianského podnikateľa Ondreja Janíčka so štátnou tajomníčkou ministerstva spravodlivosti Monikou Jankovskou pokračuje. Predpoludním podnikateľ verejne prezentoval ďalšie dôkazy, o ktorých tvrdí, že preukážu jeho účelové trestné stíhanie, pre ktoré sa dostal so spoločníkom do väzenia. Súdila ho doktorka Jankovská ako okresná sudkyňa trenčianskeho súdu. Janíček sedel za vydieranie a podľa jeho slov všetko zinscenovalo slovenské podsvetie.

Ondrej Janíček má so štátnou tajomníčkou Monikou Jankovskou spor už niekoľko rokov. Priamo o tajomníčke verejne aj pred orgánmi činnými v trestnom konaní prezentuje podozrenia, ktoré podľa jeho slov prepájajú vysokopostavenú štátnu úradníčku ministerstva spravodlivosti s vtedajším členom zločineckej bandy Petrom Čongrádym. Práve ten mal podľa Janíčka zosnovať zložitú ekonomickú pascu pre ovládnutie Janíčkových nehnuteľností v trenčianskom podhradí, známych ako Fatima.

Mafiánov mala doma 

"V čase väzby môjho manžela som mala denne doma nastúpených mafiánov. To jest Peter Čongrády, ktorý ako prorok povedal, že manžel bude sedieť dva roky. Ak by som chcela darček k meninám, tak manžela prepustí, Čongrády povedal, že Jankovská to dostane, Jankovská to dostala. Šľapalo to ako hodinky," verejne opisovala udalosti manželka podnikateľa Monika Jankovská. 

"K tlačovej konferencii organizovanej trikrát odsúdenými a obžalovanými zločincami Ondrejom Janíčkom a Jozefom Strelčíkom sa nebudem vyjadrovať. Všetky osoby, ktoré ma krivo obviňujú, verejne šíria nepravdy a klamstvá, budú čeliť dôsledkom svojich konaní v trestnoprávnom aj civilnom procese," reagovala Jankovská. 

Kľúčovou postavou zložitej akcie zosnovanej Čongádym mal byť tento muž. Pre podsvetie mal urobiť obeť vydierania samotným podnikateľom. Čongrádyho plán mal zahŕňať policajnú raziu a zatknutie Janíčka, až po jeho odsúdenie. A všetko dokázal vraj len preto, že mal mať na dôležitých sudcov osobné väzby.

Jankovská sa bráni

Jankovská už pred mesiacom pre TV JOJ povedala, že Janíček sa snaží cez klamstvá smerom na jej osobu dosiahnuť obnovu procesu, na ktorom bol odsúdený. Aj preto, že vtedy poškodený, dnes Janíčkov tromf, nikdy osobne nevypovedal na súde, ktorý viedla. Neprišiel, lebo mu sudkyňa vraj odmietla zabezpečiť bezpečný výsluch na súde a ochranu pre mafiou. Vtedy sa obával o svoj život, dnes ak by mal byť v ohrození opäť, tvrdí, že je pripravený ísť až za hranice zákona.

Na tlačovke bol prítomní aj svokor štátnej tajomníčky. Otec ďalšieho sudcu, ktorého Janíček taktiež obviňuje z vtedajšieho prepojenia na podsvetie.

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy