Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V noci pomaľovali historickú tatranskú zubačku. Nešetrili ani okná
Zdielať na

V noci pomaľovali historickú tatranskú zubačku. Nešetrili ani okná

TATRANSKÁ ŠTRBA / Na rušňovodiča, ktorý ráno nastupoval do služby v Tatranskej Štrbe, čakalo na nástupišti jedno veľké farebné prekvapenie. A nie príjemné. Pomaľovaná zubačka sa v Tatrách až tak často nevidí. Páchatelia tam zrejme strávili celú noc a pomaľovali dva nielen motorový, ale aj riadiaci vozeň.

Policajtov pod Tatrami čaká veľmi kuriózne vyšetrovanie. Niekto počas noci pomaľoval historickú zubačku. Zamestnanci ju ráno museli odstaviť na vedľajšiu koľaj. Turisti by z nej totiž cestou na Štrbské pleso nevideli ani jeden tatranský štít. Noční umelci zamaľovali aj okná. 

Zmenenú zubačku si ráno všimol rušňovodič, keď nastupoval do služby. Domáci vravia o veľkej drzosti. Zubačku umývali niekoľko hodín. "Je na to špeciálny prostriedok na odstraňovanie grafitov schválený železnicou," vraví Peter, ktorý sa pri odstraňovaní nočného diela zapotil. 

"Poškodenie zubačky v takomto rozsahu je naozaj ojedinelé," povedal hovorca železníc s tým, že v tomto prípade je veľkosť grafitov až 70 metrov štvorcových. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy