Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pellegrini: Počas vystúpenia pána prezidenta budeme pozorne počúvať
Zdielať na

Pellegrini: Počas vystúpenia pána prezidenta budeme pozorne počúvať

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Streda býva na politickej scéne tradične spájaná s rokovaním vlády. Ministri Petra Pellegriniho zachovávajú túto tradíciu a rokujú o dôležitých štátnych záležitostiach.

Najskôr to vyzeralo, že rokovanie vlády bude rekordne rýchle, pretože v pôvodnom pláne bolo len päť bodov na prediskutovanie. Neskôr k nim pribudli ďalšie, takže ich napokon bolo osem, avšak ani jeden z bodov nebol návrh zákona. Ministri prejednávali správy, informácie a dodatky k plánom. 

Minister životného prostredia predkladal informácie o aktuálnom stave vodných stavieb vodohospodárskeho podniku vo vzťahu k technicko-bezpečnostnému dohľadu.

Dominantnou témou zasadnutia je vystúpenie prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku v parlamente so svojou tradičnou výročnou správou. Objavili sa aj špekulácie, že niektorí politici by mali opustiť v tom čase sálu a vyjadriť sa týmto spôsobom. Peter Pellegrini sa ale vyjadril, že on a členovia vlády budú počas vystúpenia prezidenta Kisku sedieť v parlamente. "Ako vláda Slovenskej republiky, tak ako sa patrí, budeme počas vystúpenia pána prezidenta v sále a budeme ho pozorne počúvať," potvrdil predseda vlády Slovenskej republiky. 

Peter Pellegrini sa rovnako vyjadril k špekuláciám ohľadom toho, že by mal kandidovať na post prezidenta Slovenskej republiky. "Nechcem sa dopredu vyjadrovať k niečomu, čo mi vôbec nebolo ponúknuté a ani so mnou diskutované. Ja chcem pracovať, treba ešte veľa vecí na Slovensku urobiť a mám pocit, že to sa z pozície prezidenta Slovenskej republiky urobiť nedá," povedal Peter Pellegrini. 

Celosvetovo zaujímavou témou v týchto dňoch je rokovanie amerického prezidenta Trumpa so severokórejským lídrom Kim Čong-unom. "Zdá sa, že by sa mohla ukončiť jedna etapa, a to etapa konfrontácie, ktorú sme videli v ostatných rokoch a mesiacoch. Čiže toto je dobrá správa a veríme, že to čo sme videli v ostatných rokoch sa ukončí. Zároveň je to začiatok mimoriadne komplikovaného procesu, a to ako zbaviť Severnú Kóreu jadrových zbraní," povedal štátny tajomník rezortu zahraničných vecí Ivan Korčok. 

Súvisiace články