Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Farár Kuffa protestoval pred parlamentom
Zdielať na

Farár Kuffa protestoval pred parlamentom

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslanci majú pred sebou poslednú schôdzu pred letom. Z tej minulej im ale zostalo ešte hlasovanie o interrupciách.

Zdá sa, že interrupčná téma žije stále svoj politický život. Pred Národnú radu SR prišli aj aktivisti z aliancie Za rodinu, ktorí prišli vyjadriť takzvaný tichý protest. Prišli sa zúčastniť pod schodiskom národnej rady spoločného vyjadrenia nesúhlasu s interrupciami na Slovensku a takýmto spôsobom podporiť kotlebovský návrh protiinterrupčného zákona. Ten bráni ženám, aby podstúpili interrupciu bezdôvodne do 12 týždňa tehotenstva. Oslovení ľudia, ktorí sa zúčastnili protestu nechceli komunikovať, bolo im odporúčané, aby s médiami nekomunikovali a mohol za nich hovoriť iba hovorca aliancie Za rodinu. 

Dá sa povedať, že v stredu sa v parlamente na chvíľu táto téma končí. Zdá sa, že prejde procedurálny návrh poslancov za Smer, ktorý hovorí o tom, že sa v tejto téme nebude pokračovať a práve poverený tvorbou nového protiinterupčného zákona bude poslanec za Smer, Ján Podmanický. Ten pripraví zmeny, ktoré by podľa kuloárnych informácií mohli byť prijateľné aj pre liberálnejšich poslancov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy