Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ďalší výbuch bankomatu. Tentokrát bola krádež úspešná
Zdielať na

Ďalší výbuch bankomatu. Tentokrát bola krádež úspešná

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / V Bánovciach nad Bebravou v noci úradovali zlodeji. Násilím vybrali peniaze z jedného z bankomatov. Použili na to špeciálne zostrojený výbušný systém.

K výbuchu došlo na sídlisku v Bánovciach nad Bebravou. Páchatelia išli po peniazoch v bankomate. "V Bánovciach nad Bebravou časti Dubnička došlo ku krádeži v automate, ktorý sa nachádza na predajni," potvrdil policajný hovorca Pavol Kudlička. Podľa miestnych práve v pondelok doňho pracovníci sbs priviezli peniaze. Okolo tretej v noci bolo počuť mohutný výbuch. O pár minút podľa očitých svedkov od bankomatu utekali dvaja ľudia.

Páchatelia si so sebou priniesli propanbutánovú a kyslíkovú fľašu. Od nich viedli hadice rovno do bankomatu. Detonácia ho poškodila a páchatelia z neho podľa informácií TV JOJ vzali všetky peniaze a z miesta ušli. Podľa informácií TV JOJ z prostredia polície zlodeji z bankomatu ukradli viac ako 100 000 eur. Na mieste nechali nielen fľaše, ale aj skrutkovače a tašku. Polícia miesto opáskovala a zaisťovala stopy niekoľko hodín. Prišli tam aj špecialisti z kriminalisticko-expertízneho ústavu.

Iba deň pred lúpežou sa pokúsili o to isté v obci Pliešovce (okres Zvolen), ale bezúspešne. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy