Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Začal sa súd s Nishitom, ktorého obžalovali z vraždy 37-ročného Bratislavčana
Zdielať na

Začal sa súd s Nishitom, ktorého obžalovali z vraždy 37-ročného Bratislavčana

BRATISLAVA / V utorok doobeda sa pred súd postavil Nishit, ktorý je obžalovaný z vraždy futbalistu v centre Bratislavy. K útoku došlo v októbri 2017. Ind so slovenským občianstvom čakal na súd vo väzbe.

Obžalovaného Inda so slovenským občianstvo priviedla eskorta príslušníkov justičnej stráže do pojednávacej miestnosti asi o 10:40 doobeda. Podľa obžaloby Nishita 7. októbra 2017 po incidente s tromi mužmi jedného, 37-ročného Branislava, bodol do oblasti krku. Ten zraneniam na mieste podľahol. Prokurátor na úvod pre nesplnené podmienky odmietol dohodu o vine a treste. 

Vrah alebo obeť? 

Prokuratúra viní obžalovaného z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Ten to však popiera a tvrdí, že konal v sebaobrane. "Zrazu ma zastavili traja muži, začali ma strkať, biť a verbálne urážať rasistickými slovami," povedal Nishit na súde. "Klient s obžalobou nesúhlasí, je mu veľmi ľúto čo sa stalo, ale konal v nutnej obrane," dodáva jeho obhajca. "No ak dve rany pre mňa a 5 rán pre kamaráta je sebaobrana, tak neviem," pochybovačne skonštatoval kamarát zosnulého, ktorého Ind údajne tiež napadol. 

Nejasný sled udalostí 

Podľa výpovedí svedkov mal Branislav brániť Volodimíra. Prečo sa ale na námestí strhla bitka svedkovia nevedeli povedať. Doteraz sa prezentoval spor o taxík, čo ale nikto na utorkovom pojednávaní nespomenul. Ešte predtým na diskotéke sa mal Volodimír dostať do konflitku s jedným mužom, údajne to mal byť Nishit. "Nemôžem vám to potvrdiť ," priznáva Volodimír, ktorý si z osudnej noci veľa nepamätá. 

Pred pár týždňami sa na stránke justice for Timothy objavilo video. Podľa vyjadrení na stránke je na ňom vidieť ako obžalovaný dvíha ruky na znak toho, že sa vzdáva. Muži pritom pokračujú v útoku. Neskôr rovnaké gesto robí aj jeden z útočníkov. Útok nožom na Branislava na videu nie je. Ani to ako Nishit odchádza preč a o pár metrov zahodí nôž. Viac svetla do tohto prípadu by mohli vniesť svedkovia a znalci, ktorých výsluch je naplánovaný na stredu. 

​Zástupca poškodených žiada od obžalovaného vyplatiť nemajetkovú ujmu po 150 tisíc pre každého z rodičov nebohého. 

Pozrite si reportáž so spomínaným videom: 

Osudná noc


K obrovskej tragédií došlo v nočných hodinách, po konflikte medzi skupinou ľudí a mužom pôvodom z Indie so slovenským občianstvom. Napriek obrovskej snahe okoloidúcich ľudí a záchranárov 37-ročný Braňo zomrel na mieste potom, ako ho údajne Nishit štyrmi ranami nožom zasiahol do oblasti krku. Zranený skončil aj jeho kamarát a kolega z práce pôvodom z Ukrajiny. Ten podľa polície dostal ranu nožom do oblasti brady.

Správu budeme aktualizovať. Viac informácii sa dozviete v KRIMI o 19:00. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy