Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Z premiéra sa stala upratovačka. S mopom mu to ide na výbornú
Zdielať na

Z premiéra sa stala upratovačka. S mopom mu to ide na výbornú

Google News Button Sledovať správy

AMSTERDAM / Dalo by sa takmer povedať, že si holandský premiér Mark Rutto doslova "pozametal pred vlastným prahom". Keď totiž pri vstupe do parlamentu rozlial omylom kávu, neváhal vzal si mop a neporiadok po sebe upratal.

Rutte išiel v pondelok na radu koalície, keď pri vstupe do budovy rozlial pri bezpečnostnom turnikete kelímok s kávou. Ten okamžite zdvihol a následne si od členky ochranky vypožičal mop, aby mláku vytrel.

Upratovačky ho odmenili potleskom, opýtal sa ich ešte, "či majú vedro" kam by mohol mop vyžmýkať. Rutteho upratovanie zachytila kamera televízie NOS.

Holandskí lídri sú známi svojím menej formálnym prístupom. Minulý rok sa po voľbách Ruttemu po dlhých vyjednávaniach podarilo vytvoriť koalíciu, ktorú prišiel predstaviť kráľovi Wilhelmovi Alexandrovi na bicykli.

Niektorí holandskí novinári však podotýkajú, že vytieranie kávy alebo jazda na bicykli nie je len znak určitej Rutteho pokory, ale aj to, že "to s médiami vie". Ireen Oosveen, reportérka NOS, ktorá upratovanie natočila poznamenala, že "vie presne, kedy kamera natáča a kedy nie".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy