Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Každý jeden nominant na policajného šéfa bude pod paľbou kritiky, tvrdí Bugár
Zdielať na

Každý jeden nominant na policajného šéfa bude pod paľbou kritiky, tvrdí Bugár

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Most-Híd podporí za prezidenta Policajného zboru SR takého kandidáta, ktorý nebude rozdeľovať spoločnosť. Vo štvrtok končí vo funkcii policajný prezident Tibor Gašpar, ale meno jeho nástupcu stále nie je známe. Najhorúcejší kandidát je von z hry pre sporné kontakty.

Ako povedal dnes na tlačovej besede predseda strany Béla Bugár, dnes sú zveličované problémy spred piatich rokov. "Útočí sa na každého nominanta vládnej koalície. Stiahnutie Mariána Slobodníka ako kandidáta na policajného prezidenta bolo veľmi dobré rozhodnutie premiéra,“ uviedol Bugár. Podľa neho Most-Híd podporí takého kandidáta, ktorý nebude mať z minulosti nič, čo by ho diskreditovalo. Upozornil ale na to, že každý jeden kandidát bude pod paľbou kritiky. Priznal, že Slobodník by bol problém vzhľadom na biznis jeho zaťa s Bašternákom.

​Premiér Peter Pellegrini podľa medializovaných informácií zastavil vymenovanie policajného pridelenca v Chorvátsku Mariána Slobodníka za prezidenta Policajného zboru. Jeho zať staval s Bašternákom outlet Voderady. Dnes mala ministerka vnútra Denisa Saková oznámiť meno nástupcu Tibora Gašpara. "Od včera čítam, čo všetko som spravil - nespravil a čo sa na Slovensku deje. Ja som nekomentoval ani toho predchádzajúceho a zatiaľ nebudem komentovať ani toho ďalšieho," potvrdil Pellegrini.

Bugár potvrdil aj stretnutie s premiérom, kde sa malo o téme policajného šéfa hovoriť. Úrad vlády SR odmietol informácie o stretnutí komentovať a Ministerstvo vnútra SR sa nevyjadrilo. Ministerstvo vnútra by malo nového policajného šéfa a viceprezidentov oznámiť pravdepodobne zajtra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy