Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ministerka Laššáková ešte nestihla vysvetliť výroky o Sorosovi, už vysvetľuje ďalšiu kauzu
Zdielať na

Ministerka Laššáková ešte nestihla vysvetliť výroky o Sorosovi, už vysvetľuje ďalšiu kauzu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Už pred vyše týždňom prekvapila ministerka kultúry tvrdením, že prvé vety vo výroku o Sorosovi, za ktoré sa už raz ospravedlnila, vlastne nepovedala ona. Na nahrávke novinára z Denníka N je pritom jasne počuť jej hlas. Okrem toho v stredu vysvetľovala aj medializované informácie o bločkoch, ktoré účtovala ešte ako mestská poslankyňa.

V blogu na Denníku N sa píše o tom, ako ešte ako banskobystrická mestská poslankyňa vyúčtovávala kultúrne akcie v Podlaviciach. O niektorých akciách, kde sú priložené pokladničné bloky existuje pochybnosť, či sa konali. Inde sú sporné dátumy alebo tovar. Obložené chlebíčky sa účtovali mesiac vopred. Ako s akciami súvisel nákup fotogúľ, jelenieho stehna či šiestich kusov podsedákov ale v stredu nevysvetlila.

Blokmi sa v minulosti zaoberal aj hlavný kontrolór. "Mesto niekoľkokrát upozornilo na nezrovnalosti. Z kontroly vyplynulo, že výbor danej mestskej časti musel vrátiť časť dotácie. Išlo o rôzny tovar, ktorý na predpokladaný počet účastníkov a charakter podujatia nemohol súvisieť s akciou," nachádza sa v stanovisku Mestského úradu v Banskej Bystrici. "Kontrolóri prišiel na to, že sa peniaze nevynaložili tak ako sa mali, tak sa jednoducho museli vrátiť. To je bežný štandard," uviedla ministerka Laššáková.

"Komisia mestského zastupiteľstva pre rozvoj mestských častí už v roku 2017 preverila vyúčtovania v Banskej Bystrici, ktoré podpísala Laššáková a nezistila nezrovnalosti," uvádza sa v stanovisku komunikačného odboru ministerstva kultúry.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články