Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hľadá sa nový minister vnútra. Podľa informácií TV JOJ ňou bude Denisa Saková
Zdielať na

Hľadá sa nový minister vnútra. Podľa informácií TV JOJ ňou bude Denisa Saková

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Post ministra vnútra patrí podľa koaličnej dohody strane Smer. V centrále sa napoludnie stretlo stranícke vedenie, aby hľadalo náhradu za Tomáša Druckera, ktorý podal demisiu.

Vedenie strany rokovalo približne dve hodiny. Predseda vlády pri odchode uviedol, že strana Smer-SD je už blízko pri nájdení mena, ktoré by malo nahradiť odchádzajúceho ministra vnútra Tomáša Druckera. 

Možnosť stať sa ministrom vnútra pre TV JOJ vylúčili ako Martin Glváč, tak aj Erik Tomáš. K celej situácii sa pre TV JOJ vyjadril aj exminister Robert Kaliňák. "Hodnotím to ako krok, po ktorom obaja (pozn. redakcie Peter Pellegrini a Tomáš Drucker) vyzerali spokojne." Premiéra Petra Pellegriniho hodnotil Kaliňák veľmi pozitívne. 

​Detaily prezradiť ale nechceli, v hre je niekoľko mien. "Mal by to byť človek, ktorý je skúsený a rozhodne a rozhodne to bude nominant strany SMER," vraví poslanec Juraj Blanár. Podľa informácií televízie JOJ z prostredia strany Smer-SD by sa ale mala novou ministerkou vnútra stať Denisa Saková. Tá bola štátnou tajomníčkou exministra vnútra Roberta Kaliňáka.

Viacerí predstavitelia strany prezradili otvorene, že boli prekvapení z odchodu Tomáša Druckera z pozície ministra. Náhradu by vraj mali nájsť už do niekoľkých dní. "Možno v priebehu tohto týždňa sa dozviete rozhodnutie," prezradil minister práce, Ján Richter. 

Pozrite si demisiu ministra vnútra Tomáša Druckera, ktorú podal prezidentovi Andrejovi Kiskovi: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy