Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
V bardejovskej nemocnici zomrelo bábätko, rodičia vinia pôrodníka
Zdielať na

V bardejovskej nemocnici zomrelo bábätko, rodičia vinia pôrodníka

BARDEJOV / V bardejovskej nemocnici zomrelo pri pôrode dieťa. Kým nemocnica hovorí o nepredvídaných komplikáciách, rodina obviňuje zo smrti pôrodníka. Presná príčina smrti ešte nebola uzavretá. Podľa informácií televízie JOJ sa čaká ešte na výsledky histológie, ktoré majú dať aj odpovede na otázku, či sa dieťa narodilo živé.

Rodičia si svoju Loriánku po pôrode domov nepriniesli. Zo smrti svojej dcéry vinia pôrodníka. Potom, ako sa dieťa zaseklo počas pôrodu zrejme ramenom, sa ho snažili na pôrodnej sále vytiahnuť. Rodičia sú presvedčení, že práve tam dieťaťu ublížili a poukazujú aj na prvotné správy a vyjadrenia z pitvy.

Rodičia chcú podať trestné oznámenie. Majú ťažké srdce na pôrodníka. Elena rodila druhýkrát v živote. "Čaká na svoje dieťa 9 mesiacov, teší sa na neho, nakupuje veci a z ničoho nič...," zo zármutkom hovorí otec zosnulého bábätka. 

V bardejovskej nemocnici, kde rodila, hovoria, že to bol ojedinelý prípad s nečakanými komplikáciami. Podľa riaditeľa nemocnice sa takéto niečo nestalo v ich nemocnici 25 rokov, pritom ročne odrodia viac ako tisíc detí. "Oni ju zabili, lebo dieťa vyšlo s hlavičkou zdravé," presvedčene hovorí nešťastný otec. "To nám aj povedal, že on ju chytil za hlavu a otočil, rúčka ale nešla, zrejme bola zaseknutá ramenom a tak sa to stalo,"  pokračuje muž. 

Po komplikáciách, o ktorých hovorí ako o náhlych a takých ktoré sa nedali predpokladať, prišli na pomoc pôrodníkovi ďalší skúsení kolegovia. Napriek tomu po vlastnej línii zriadili v nemocnici komisiu, ktorá má preveriť medicínske postupy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy