Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zosnulý Pavol Paška nebude mať štátny pohreb, rozhodla rodina
Zdielať na

Zosnulý Pavol Paška nebude mať štátny pohreb, rozhodla rodina

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Exšéf parlamentu Pavol Paška zomrel v piatok na infarkt vo veku 60 rokov. Jeho rodina si ale neželá, aby mal štátny pohreb.

Informáciu priniesol denník SME, potvrdila to hovorkyňa premiéra Petra Pellegriniho. "Podľa našich informácií si rodina Pavla Pašku štátny pohreb neželá a predseda vlády jej rozhodnutie rešpektuje," uviedla. 

Úrad vlády v piatok (6.4.) po úmrtí bývalého šéfa parlamentu informoval, že kabinet je pripravený rozhodnúť o organizovaní štátneho pohrebu. Jeho rodina sa ale nakoniec rozhodla inak.

Bývalý šéf parlamentu zomrel v piatok skoro ráno. Vo svojej košickej rezidencii pocítil bolesť na hrudi, na pomoc si privolal svojho kamaráta - lekára, ale už v aute stratil vedomie. Vodič auta a lekár v jednej osobe usúdil, že konať treba okamžite a preto si vybral prvú nemocnicu, ktorá bola cestou. Podľa svedkov Paška po otvorení dverí na aute nekomunikoval, jeho telo bolo bezvládne a začali ho oživovať na chodníku pred nemocnicou

​Pavol Paška sa zo súkromného podnikania dostal až do vrcholovej politiky. V roku 1999 stál pri zrode strany Smer-SD. V roku 2002 bol zvolený za poslanca NR SR, neskôr sa stal aj predsedom.  Preslávil sa napríklad výrokom "vyhraj voľby, môžeš všetko". 

V novembri 2014 sa meno Pavla Pašku spájalo s kauzou predraženého CT prístroja v nemocnici v Piešťanoch. Pre veľký mediálny tlak z funkcie predsedu NR SR nakoniec odstúpil a nahradil ho Peter Pellegrini. Pavol Paška zostal podpredsedom strany Smer-SD do decembra 2016.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy