Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Richard Sulík: Krajina sa topí v chaose, ale nie sme priateľmi násilných revolúcií
Zdielať na

Richard Sulík: Krajina sa topí v chaose, ale nie sme priateľmi násilných revolúcií

Google News Button Sledovať správy

ŽILINA / Krajina sa topí v chaose, ale k zmene vlády môže prísť len a len parlamentnými voľbami, buď riadnymi vo februári 2020 alebo predčasnými. Povedal to predseda SaS Richard Sulík na 11. kongrese strany v Žiline.

Na kongrese SAS v Žiline šéf strany Richard Sulík znovu pripomenul úkladnú vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Zdôraznil, akú obrovskú silu majú protesty ľudí a ako sa v tejto súvislosti u nás pohli politické udalosti. "A dúfam, že čoskoro tak odstúpi aj policajný prezident, ktorý by v každej slušnej krajine už dávno nesedel na svojej stoličke,“ povedal predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík.

Strana SaS pôjde do najbližších parlamentných volieb samostatne, a to aj napriek tomu, že podľa Sulíka mnohí voliči strany si želajú opak. "Rozumiem želaniu mnohých našich voličov, aby sme sa spojili s ďalšími opozičnými stranami, ale rozhodli sme sa takto, pretože na to máme,“ povedal Sulík.

Okrem celospoločenských udalostí sa venoval aj vnútrostraníckym záležitostiam. Oznámil, že tieňovú vládu predstavia zrejme na jeseň. Organizáciu strany reprezentuje podľa Sulíka veľmi solídne vybudované zázemie.

Podotkol, že strana SaS je pripravená na prevzatie zodpovednosti za krajinu. Programovú zhodu s inými stranami plánuje SaS hľadať až po voľbách. "Slušní ľudia v tejto krajine nemusia mať žiadnu obavu, pretože my spolupracovať vieme. Predtým však musíme vedieť s kým. Musíme vedieť nielen, kto bude v parlamente, ale aj v akej sile,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy