Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
FOTO: Pri zrážke nákladného auta s vlakovou súpravou, ktorá prevážala naftu, zomrel vodič
Zdielať na

FOTO: Pri zrážke nákladného auta s vlakovou súpravou, ktorá prevážala naftu, zomrel vodič

KOŠICE / K vážnej dopravnej nehode došlo v sobotu popoludní v Košiciach. Kamión sa zrazil s vlakovou súpravou prevážajúcou naftu. O život prišiel vodič kamiónu.

Ku kolízii došlo krátko pred 13:00 poobede v Košiciach-Šaci.  "Z troch lokomotív sa jedna vykoľajila, vagóny s naftou, ktorú vlak prevážal, zostali po nehode neporušené," informuje hovorkyňa hasičov, Zuzana Farkasová. Plamene ale na chvíľu zasiahli aj havarované vozidlo. 

"Vozidlo Tatra vošlo do koľajiska v čase, keď bola červená, ale to budeme zisťovať," hovorí Ján Mandelík, znalec z odboru dopravy. Na priecestí nie sú závory, len zvukové a svetelné označenie. Hasiči boli pripravení na všetko, rátali s tým, že v cisternách sa nachádza nafta. "My sme kontaktovali železnice a bolo nám povedané, že tieto cisterny sú prázdne, boli pripravené na prevoz," vysvetľuje veliteľ zásahu, Ján Kendra. 

Vodič kamiónu nehodu neprežil, jeho telo pod lokomotívou asi 150 metrov od miesta zrážky. Vyslobodzovať hasiči museli zakliesneného rušňovodiča. Potom ho odovzdali do rúk záchranárom, ktorí ho odviezli do košickej nemocnice. 

Pozrite si archívnu reportáž o zrážke vlakov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy