Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajt mimo služby zachránil ženu z horiaceho auta
Zdielať na

Policajt mimo služby zachránil ženu z horiaceho auta

JEMNÍKY / Pomáhať a chrániť ako celoživotné motto. Dôkazom je ak policajt Michal Kasl, ktorý v stredu vo svojom voľne zachránil život žene po autonehode.

K vážnej dopravnej nehode došlo v stredu v noci na ceste 1. triedy pri českej obci Jemníky, uvádza portál Blesk.cz. Pri nehode troch áut jedno z nich začalo horieť a nebyť rýchleho zásahu policajta Michala, mohlo to skončiť tragédiou. 

Michal Kasl sa zrovna v tom čase vracal t Prahy a aj napriek tomu, že mal služobné voľno, neváhal a okamžite pri nehode zastavil, obliekol si reflexnú vestu a utekal na pomoc. Vo vnútri horiaceho auta, ktoré sa začalo zaplňovať dymom, zbadal zakliesnenú ženu na mieste spolujazdca. "Policajt sa snažil otvoriť z vonku všetky dvere, ale ani jedny nešli otvoriť. Vo vozidle bola uväznená žena a bola v bezvedomí. Preto sa rozhodol okamžite rozbiť okno pri zadných dverách, na čo sa mu podarilo dvere otvoriť. Policajt zranenú ženu opatrne vytiahol z vozidla von, poskytol je prvú pomoc a zaistil životné funkcie," popisuje celú akciu policajná hovorkyňa Michaela Richterová. 

Michalovi po chvíli pribehla na pomoc zdravotná sestra, ktorá išla tiež práve okolo a zastavila. Spoločne sa o zranenú ženu starali, až pokým nepriletel vrtuľník a neprepravil ju do jednej z pražských nemocníc. Michal ani vo svojom osobnom voľne nezabudol na služobnú prísahu pomáhať ľuďom. "Zaradil sa tak medzi policajtov, ktorí sú morálnym vzorom nielen pre svojich kolegov, ale pre celú verejnosť ako takú," s hrdosťou povedal policajný prezident Tomáš Tuhý.  

Polícia pomáhala aj na Slovensku. A to rodičke do nemocnice: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy