Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri tragickej havárii prišli o život štrnásti mladí hokejisti
Zdielať na

Pri tragickej havárii prišli o život štrnásti mladí hokejisti

Archívna reportáž

TISDALE / Pri zrážke kamiónu a autobusu, v ktorom sa viezli členovia kanadského juniorského hokejového tímu vo veku 16 až 21 rokov zahynulo najmenej 14 ľudí.

Juniorské mužstvo Humboldt Broncos, v ktorom hrajú hokejisti vo veku od 16 do 21 rokov cestovalo na zápas play-off v regionálnej súťaži v štáte Saskatchewan. Autobus sa na diaľnici dostal do kolízie s nákladným vozidlom. Na mieste zasahovali 3 vrtuľníky. 14 hráčov nehodu neprežilo, ďalších 14tich previezli do niekoľkých nemocníc v regióne. Policajný inšpektor Ted Munro vraví: "Je to vážna nehoda. Diaľnicu sme uzavreli a začali nehodu vyšetrovať. V tejto chvíli neviem povedať, čo ju spôsobilo."

Na tragédiu zareagoval aj kanadský premiér Justin Trudeau, ktorý pozostalým kondoloval na sociálnej sieti: "Nedokážem si ani predstaviť, čím prechádzajú rodičia. Moje srdce je s každým, koho toto nešťastie zasiahlo." Podobné nešťastie zasiahlo Kanadu pred vyše 30 rokmi. V decembri 86 havaroval autobus s hráčmi, zhodou okolností, Swift Current Broncos. Nehoda si vtedy vyžiadala 4 ľudské životy.

Zrážka veľkých vozidiel žiaľ často máva za následok straty na životoch:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy