Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Výmeny na ministerstvách. Zatiaľ čo niekto vpustil novinárov do kancelárie, iní utekali zadným vchodom
Zdielať na

Výmeny na ministerstvách. Zatiaľ čo niekto vpustil novinárov do kancelárie, iní utekali zadným vchodom

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Svoj prvý deň Úrade vlády už majú za sebou aj dve nové ministerky. Za kultúru Ľubica Laššáková a za zdravotníctvo Andrea Kalavská. Každá svoju funkciu, ale aj komunikáciu s médiami vzala po svojom. Kým jedna pustila médiá priamo do svojej novej kancelárie, druhá odmietla komunikovať.

Krátko po vymenovaní šla čerstvá ministerka kultúry Ľubica Laššáková na svoj úrad. Prišla v sprievode Petra Pellegriniho, ktorý ju zoznámil s novými kolegami a dal jej aj niekoľko užitočných rád. "Nech nadviaže na to všetko, čo začal pán Marek Maďarič a potom tak ľudsky som jej povedal, že si musí dávať už teraz viac pozor aj na médiá, aj na novinárov a musí vážiť každé slovo," uviedol premiér Peter Pellegrini.

Zdá sa, že jednu radu si už aj ministerka Laššáková vzala k srdcu. Podeliť sa o prvé dojmy pred kamerami odmietla a na rokovanie vlády sa vybrala náhle zadným vchodom. Nová ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská pôsobí na Ministerstve zdravotníctva už dva roky, a tak najväčšou zmenou pre ňu je práve funkcia. "Cítim stres, mám extrémny rešpekt. Často som ministrovi povedala, ja by som toto v živote nerobila. Asi takéto veci netreba v živote hovoriť. Som tu a asi treba veľa pracovať," povedala ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská. Od starej kancelárie delí Kalavskú 18 schodov. Plánom na najbližšie dni je pokračovať vo svojej doterajšej práci. "Budeme sa teraz zaoberať viac zákonom o dlhodobej starostlivosti. Tiež štandardné terapeutické a diagnostické postupy sú dôležité," uviedla Kalavská.

Drucker vystriedal Kaliňáka

Donedávna najdlhšie slúžiaci minister vnútra v Európskej únii vo štvrtok po 15. hodine formálne odovzdal svoj úrad do rúk Tomáša Druckera. Ten zas naopak s rezortom nemá žiadne skúsenosti. Tie bude v prvých dňoch zbierať aj od odchádzajúceho Roberta Kaliňáka, ktorý už svoju kanceláriu vypratal. Nič v nej teda nie je, preto k podaniu rúk došlo vo vestibule sídla Ministerstva vnútra. "Každý príbeh má svoj začiatok a má svoj koniec. Raz som hovoril, že s Robertom Ficom som prišiel a s Robertom Ficom aj odídem, a tak to je. Predovšetkým odchádzam s tým, že sme urobili obrovské množstvo práce," uviedol bývalý minister vnútra Kaliňák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy