Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Danko je pripravený zvolať schôdzu parlamentu hneď, ako sa bude dať
Zdielať na

Danko je pripravený zvolať schôdzu parlamentu hneď, ako sa bude dať

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Súčasná situácia nepraje riadnemu chodu štátu, stoja zákony, dôležité rokovania. Aj preto je predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) pripravený zvolať schôdzu parlamentu hneď, ako sa bude dať. Uviedol to v dnešnej relácií Rádia Expres Naživo.

Vyhlásenie Danka agentúre SITA poskytol hovorca Kancelárie NR SR Tomáš Kostelník. „Keď prezident prijme a vymenuje novú vládu, hneď na druhý deň zvolám schôdzu parlamentu, aby rekonštruovaná vláda začala čím skôr pracovať,“ povedal Danko. Zopakoval, že za svojimi ministrami a aj nominantmi stojí. „Ak by sa našli akékoľvek dôkazy o nezákonnom prepojení alebo nekalom biznise, nemám problém konať. Padni komu padni,“ uviedol.


Predseda parlamentu zopakoval, že rešpektuje rozhodnutie prezidenta Andreja Kisku nevymenovať novú vládu v zložení, ktoré Peter Pellegrini predložil ako prvé. Zároveň zopakoval aj to, že aj prezident musí rešpektovať výsledky volieb. „Oceňujem prístup prezidenta, ale aj Pellegriniho, ktorý hľadá dialóg. Dobrý vzťah prezidenta a premiéra je veľmi dôležitý pre riadny a pokojný chod štátu. O zmier som sa snažil aj pred demisiou Roberta Fica,“ reagoval Danko.


Danko hovoril aj o návrhu SNS na odvolanie poslankyne Petry Krištúfkovej (Sme rodina) z Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva na najbližšej parlamentnej schôdzi. „Poslankyňa nemôže vykonávať túto funkciu, ak žila v spoločnej domácnosti s mafiánmi ako Dinič, Havaši, či mala blízko k odsúdenému šéfovi piťovcov. Je nepredstaviteľné, aby takáto osoba kontrolovala činnosť Vojenského spravodajstva parlamentu,“ zdôraznil Danko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy