Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Boris Kollár vracia úder Dankovi: Milý Andrej, si človek, ktorý nevie sformulovať vetu
Zdielať na

Boris Kollár vracia úder Dankovi: Milý Andrej, si človek, ktorý nevie sformulovať vetu

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Andrej Danko na svojom profile na sociálnej sieti zverejnil video nahrané zjavne v súkromí, aby sa kriticky vyjadril na adresu šéfa strany Sme rodina. Borisa Kollára nazval "mafiánskym šmejdom" a vymenoval všetky jeho údajné kontakty s členmi podsvetia z 90. rokov.

Andrej Danko vo videu pripomenul ľuďom, kto boli v 90. rokoch v Bratislave Dinič, Steinhübel alebo Deák.  "Bratia Diničovci boli vrahovia v Bratislave, ktorí vraždili, kradli firmy a vydierali," upresnil Danko. Títo ľudia mali podľa jeho slov svojich priateľov, medzi ktorých patril aj pán Kollár. "Jeden z nich žil v priateľstve s pani Krištúfkovou, ktorá potom údajne žila z jeho peňazí a zdieľala spoločnú domácnosť s pánom Kollárom," dodal predseda Národnej rady. Petra Krištúfková je dnes poslankyňou NR SR za Kollárovu stranu.

Danko na základe týchto informácií vyzval Borisa Kollára, aby sa nevyjadroval k mafii, pretože s ňou bol tiež zapletený. "Je to neskutočná hanba, že na Slovensku môžu byť v politike aj takýto ľudia," povedal Danko.

​Predseda NR SR vyzval Kollára na duel v televíznej diskusii. "Ako skutočný mafiánsky šmejd sa postavíte k tejto problematike a vysvetlíte z čoho ste žil, ako ste zbohatol a ako chutili mafiánske večere," dodal Andrej Danko. 

Reakcia na seba nenechala dlho čakať. Boris Kollár pridal na sociálnu sieť reakciu na Dankove obvinenia a urážky, hoci, ako tvrdí, pôvodne nechcel vôbec reagovať, lebo to všetko už "dvestokrát vysvetľoval". Povedal, že sú dva spôsoby, ako zareagovať. Prvý bol osobný a kritický voči osobe Andreja Danka. "Milý Andrej, ja chápem, že človek ako ty, ktorý nedokáže uchopiť či sformulovať jedinú zmysluplnú myšlienku, veľakrát ani nevie, o čom hovorí," zaťal ostro Boris Kollár. A ironicky pokračoval: "Andrej, ja sa za to na teba nehnevám, pretože ty za to nemôžeš".

Kollár vzápätí dodal, že ale odmieta takto reagovať, lebo on sa takto nespráva. Ponúkol druhý spôsob reakcie na kritiku Andreja Danka. Nechce totiž v politike osobnú kritiku, ale pomáhať ľuďom. Pokračoval kritikou politiky šéfa NR SR, vytkol mu bývalého ministra školstva a sporné pridelenie eurofondov na vedu a výskum. Neobišiel ani ministerstvo obrany a tender na vyše dve miliardy eur. A napokon skritizoval aj ministerku Matečnú a sporné eurofondy pre Vadalu.

Kollár sa pritom nebojí ísť do duelu s Dankom, ale je mu jedno, kto z nich dvoch súboj "vyhrá". "Ale viem, kto prehrá. A prehráte vy! My všetci, lebo toto je presne systém štandardných politikov. Dôjde do politiky, kradne, klame, podvádza a keď mu to praskne, a nejaká opozícia si dovolí na to upozorniť, tak okamžite osobné invektívy," povedal Boris Kollár. Na záver nazval Danka chrapúňom a odmietol podobné spôsoby.

Pozrite si súvisiace archívne reportáže:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy