Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Andrej Danko: Boris Kollár je mafiánsky šmejd
Zdielať na

Andrej Danko: Boris Kollár je mafiánsky šmejd

Archívne video
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Andrej Danko sa len zriedka vyjadruje prostredníctvom sociálnych sietí, ale súčasná situácia ho prinútila k takémuto netradičnému kroku. Andrej Danko pripomenul kriminálne prípady minulosti a uviedol spojitosti medzi týmito ľuďmi a politikom Borisom Kollárom.

Opoziční lídri sa v poludňajších hodinách stretli v televíznej diskusii, do ktorej boli pozvaní aj zástupcovia koalície. Avšak ani jeden člen koaličnej strany sa nezúčastnil. Ako dôvod uviedol Andrej Danko, že chcel, aby ľudia, ktorí demonštrujú a štrajkujú videli, čo ich v politike čaká, ak budú predčasné voľby. Andrej Danko vyzval všetkých slušných ľudí, ktorí demonštrujú, aby sa zapojili do politiky, založili si politické strany a nedovolili, aby ľudia ako Galko, Kollár, kotleba či Matovič ovládli štát. "Ak chcete, aby sa skutočný mafián Kollár dostal k ústavnej funkcii, ak chcete, aby tento človek ovládal štát, tak ja urobím všetko preto, aby som tomu zabránil," povedal vo svojom prejave Danko. 

Ľudia v Bratislave už podľa predsedu Národnej rady zabudli na to, kto bol Dinič, Steinhübel alebo Deák a treba to najmä mladým pripomenúť. Bratia Diničovci boli vrahovia v Bratislave, ktorí vraždili, kradli firmy a vydierali. Títo ľudia mali podľa predsedových slov svojich priateľov, medzi ktorých patril aj pán Kollár. Jeden z nich žil v priateľstve s pani Krištúfkovou, ktorá potom údajne žila z jeho peňazí a zdieľala spoločnú domácnosť s pánom Kollárom, dodal predseda Národnej rady.

​Andrej Danko práve na základe tohto vyzval Borisa Kollára, aby sa nevyjadroval k mafii a nevyužíval smrť dvoch mladých ľudí pretože bol tiež zapletený s mafiou. "Je to neskutočná hanba, že na Slovensku môžu byť v politike aj takýto ľudia," povedal Danko. Zároveň predseda Národnej rady prostredníctvom sociálnej site položil Kollárovi otázku, aké bolo večerať za mafiánske peniaze, obchodovať s mafiánmi, a aké to bolo žiť v spoločnosti týchto ľudí, "Vy nemáte hanbu vyjadrovať sa k mafii?" položil nepriamo otázku Andrej Danko. Mafia pôsobila aj v 90. rokoch, na čo si Danko zo svojich študentských čias jasne spomína. 

Predseda NR SR zároveň dúfa, že Kollár príjme výzvu na budúcu nedeľu, kedy by sa mali obaja zúčastniť televíznej diskusie. "Ako skutočný mafiánsky šmejd sa postavíte k tejto problematike a vysvetlíte z čoho ste žil, ako ste zbohatol a ako chutili mafiánske večere," dodal na margo diskusie Andrej Danko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy