Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Do centrály Most-Híd prišiel na rokovanie Peter Pellegrini
Zdielať na

Do centrály Most-Híd prišiel na rokovanie Peter Pellegrini

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predsedníctvo strany Most-Híd v týchto chvíľach rokuje o nomináciách na ministrov do rekonštruovanej vlády budúceho predsedu vlády Petra Pellegriniho (Smer-SD). Ako pred začiatkom rokovania pred médiami uviedol minister životného prostredia za Most-Híd László Sólymos, o finálnych krokoch rozhodne až predsedníctvo.

Aktuálne: Do centrály Most-Híd v Bratislave prišiel na rokovanie budúci premiér Peter Pellegrini. Pri tom ako išiel hore schodami do priestorov, kde strana sídli uviedol: "Ani neviem, či idem správne."

​Na postoch ministrov za stranu Most-Híd by malo dôjsť k výmene iba ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej. Tá v stredu oznámila, že na poste šéfky rezortu nebude pokračovať. Vráti sa do Národnej rady SR a vstúpi do poslaneckého klubu Mosta-Híd. Ako sama uviedla, potrebuje čas na rozmýšľanie.

Žitňanskú by mal nahradiť súčasný predseda poslaneckého klubu strany Gábor Gál. Na poste ministra dopravy zotrvá Árpád Érsek a László Sólymos zostane vo funkcii šéfa rezortu životného prostredia.

Po predsedníctve sa uskutoční rokovanie Petra Pellegriniho, povereného zostavením novej vlády, s podpredsedom NR SR a predsedom strany Most-Híd Bélom Bugárom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy