Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
PRIESKUM: Smer rapídne klesol, najvýraznejšie posilnila ĽSNS
Zdielať na

PRIESKUM: Smer rapídne klesol, najvýraznejšie posilnila ĽSNS

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej otriasla Slovenskom. Padli hlavy vysokopostavených politikov. Nálady voličov sa odrazili aj na prieskume volebných preferencií.

Ako informuje agentúra FOCUS vo svojom prieskume verejnej mienky, ktorý uskutočnila v dňoch 7. marca – 13. marca 2018  formou osobného
dopytovania súčasná situácia ovplyvnila voličské preferencie.

Výberovú vzorku tvorilo 1012 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu SR vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

Respondentom bola položená nasledujúca otázka: "Teraz si, prosím, predstavte, že by sa parlamentné voľby konali tento víkend a kandidovali by nasledujúce politické strany a hnutia. Ktorej strane alebo hnutiu by ste dali svoj hlas?"

Zo všetkých opýtaných by 21,8 percent respondentov nešlo voliť a 14,5 percent odpovedalo „neviem“. Ostatných 63,7 percent rozhodnutých respondentov rozdelilo svoje preferencie nasledovne:

focus-research.sk

​Prepočet na kreslá v Národnej rade SR by bol nasledovný: SMER-SD (35), SaS (24), OĽANO-NOVA (18), Sme rodina – Boris Kollár (18), Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko (17), SNS (17), KDH (12), MOST-HÍD (9).

Pozrite si vyjadrenie predsedu strany Most-Híd na tému predčasných volieb:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy