Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Robert Fico: Mafia nemôže mať záujem o východné Slovensko, pretože tam nič nie je
Zdielať na

Robert Fico: Mafia nemôže mať záujem o východné Slovensko, pretože tam nič nie je

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vážna situácia po dvoch vraždách na Slovensku stále pretrváva. Zástupcovia politických strán sa snažia dohodnúť na najvhodnejšom smerovaní vlády. Napätie spôsobili aj výsledky správy, ktorú vypracovala delegácia europoslancov.

V parlamente už druhý deň pokračuje marcová schôdza. Zákony a návrhy v parlamente veľmi hladko prechádzajú, ale je cítiť napätie. V parlamente všetko kľúčové prechádza, koalícia jednotne hlasuje a aj tí poslanci, ktorí sú nezaradení, ale dlhodobo koalíciu podporujú stále hlasujú v zhode s koalíciou. 

Napätie vyvolávajú výsledky spísané v správe delegácie poslancov Európskeho parlamentu. Konkrétne tá časť, kde mal Róbert Fico povedať, že myšlienka, že by mafia mohla mať záujem na východnom Slovensku je absurdná, pretože tam nič nie je. Na druhej strane priznáva, že možnosť nákupu poľnohospodárskej pôdy a priamych platieb v rámci poľnohospodárskej politiky môže byť pre niektorých zaujímavá. Vzniesol otázku, či je správne prijímať subvencie za nekultivovanú pôdu, čo by mohlo pripraviť pôdu pre špekulácie. Viacerých poslancov z východného Slovenska sa toto vyjadrenie dotklo a cítia sa urazení. Podľa poslancov takouto formuláciou premiér urazil celé východné Slovensko a ľudí, čo tam žijú a snažia sa napriek ťažkým podmienka na východe žiť, pracovať a vychovávať svoje deti. 

Dôležité udalosti sa ale odohrávajú aj mimo rokovacej sály a tie následne ovplyvňujú aj dianie v nej. V parlamente bol aj premiér Robert Fico, avšak prišiel a aj odišiel bočným vchodom. Počas dňa rokoval so svojimi poslancami o vzniknutej situácii, spoločne zvažujú možnosti ako riešiť situáciu. Ale momentálne je všetko v procese riešenia a poslanci svorne opakujú, že prebiehajú rokovania. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy