Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kaliňák zverejnil, dokedy bude chodiť na vládu ako minister
Zdielať na

Kaliňák zverejnil, dokedy bude chodiť na vládu ako minister

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Minister vnútra v pondelok rezignoval na svoju funkciu. Na otázku, kedy ju odnesie prezidentovi, odpovedal, čoskoro. Deň D sa zjavne blíži, v stredu napísal na sociálnu sieť status, že to bol jeho posledný deň.

"Dnes som sa zúčastnil posledného zasadnutia vlády vo funkcii podpredsedu vlády a ministra vnútra. Poďakoval som predsedovi vlády, členom vlády, ako aj zamestnancom úradu vlády za dlhoročnú korektnú spoluprácu. Všetko, čo má začiatok, musí mať raz aj koniec. Ďakujem, za vašu podporu a dôveru, veľmi si ju cením," napísal na Facebook minister vnútra Robert Kaliňák. 

Kaliňákove odstúpenie požadovala strana Most-Híd. "Stabilita musí byť zachovaná a vnímam pozorne nielen situáciu v spoločnosti, ale aj požiadavky koaličných partnerov. Preto som sa rozhodol, že na svoju funkciu podpredsedu Vlády SR a ministra vnútra rezignujem. Verím, že aj týmto mojím krokom pomôžem k zachovaniu stability v krajine," uviedol v pondelok Kaliňák dôvody svojho odchodu.

Robert Kaliňák sa rozhodol rezignovať po tom, čo novinára Jána Kuciaka a jeho priateľku Martinu Kušnírovú niekto zavraždil na konci februára v ich rodinnom dome vo Veľkej Mači. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara vraždy pravdepodobne súvisia s prácou novinára. Podľa ďalších informácií by vraždy mohli súvisieť s talianskou mafiou operujúcou na východe Slovenska. V moderných dejinách Slovenska je to prvá vražda novinára.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy