Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Aktuálne udalosti program vlády nenarušili, prišiel aj Kaliňák
Zdielať na

Aktuálne udalosti program vlády nenarušili, prišiel aj Kaliňák

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Na Úrade vlády v stredu zasadala vláda podľa programu, ktorý obsahoval 9 bodov. Robert Fico po príchode na novinárske otázky nereagoval. Napriek tomu, že niektorí ministri sa zasadnutia nezúčastnili, vláda bola uznášaniaschopná, keďže ich nahradili štátni tajomníci. Na rokovanie napríklad neprišla ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. Paradoxne, zasadnutia sa zúčastnil Róbert Kaliňák, ktorý v pondelok ohlásil svoju demisiu na posty podpredsedu vlády a ministra vnútra.

Podľa štátnej tajomníčky rezortu spravodlivosti Márie Kolíkovej sa 92. rokovanie vlády nieslo v pracovnej atmosfére, premiér sa k súčasnej situácii nevyjadril. Na otázku, ako vníma, že talianska polícia si vyžiadala zadržanie kalábrijského podnikateľa Antonina Vadalu, ktorý mal podľa medializovaných informácií blízko k ľuďom z úradu vlády, Kolíková povedala, že to vníma tak, že „talianska polícia si plní svoje úlohy“. „To som nepovedala,“ odpovedala na doplňujúci otázku, či to znamená, že slovenská polícia si ich neplní. Kolíková sa vyjadrila aj k predčasným voľbám – je presvedčená o tom, že nepomáhajú stabilite, ale niekedy sú jediným možným riešením.

Minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd) povedal, že zástupcovia strany na koaličných rokovaniach nehovoria o rekonštrukcii vlády. „Túto vec vie vyriešiť nie rekonštrukcia vlády, ale predčasné voľby, a o tom sa rokuje. Rokuje sa o tom, že ako vyriešiť túto situáciu,“ povedal ďalej novinárom. „Sme povedali, že tu neprichádza do úvahy rekonštrukcia vlády, prichádzajú do úvahy predčasné voľby,“ dodal na záver.

Po skončení zasadnutia kabinetu štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Ivan Korčok označil rokovanie za vecné, k správe europoslancov sa vyjadrí po dnešnom zasadnutí Európskeho parlamentu, ktoré sa tejto téme bude venovať.

Podľa ministerky pôdohospodárstva Gabriely Matečnej sa premiér k situácii nevyjadril, rokovanie označila za pracovné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy