Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Urobím všetko preto, aby Slovensko nebolo nazývané mafiánsky štát, uviedol Andrej Danko
Zdielať na

Urobím všetko preto, aby Slovensko nebolo nazývané mafiánsky štát, uviedol Andrej Danko

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda Národnej rady Andrej Danko reagoval na súčasnú politickú situáciu. Rodičom Jána Kuciaka aj Martiny Kušnírovej vyjadril úprimnú sústrasť. Verejnosť vyzval na to, aby oddelila vraždu od politiky a štát od mafie.

"Prvé informácie od prezidenta Policajného zboru boli o tom, že trestný čin súvisí s prácou novinára. Skúsme oddeliť vraždu od politiky a štát od mafie. Nemôžeme byť vyšetrovateľmi, sudcami a katmi zároveň. Rešpektujme prácu polície, prokuratúry a súdov. Ak to tak nebude, nerešpektujeme svoj štát," povedal Andrej Danko vo svojom príhovore. 

Danko vyzval verejnosť aj k rozvahe. "Podporujme vyšetrovací tím, podporujme policajný zbor. Ani nie 24 hodín od závažného trestného činu sa na verejnosti objavili správy o tom, kto je vinníkom. Zrazu sa vynorili desiatky ľudových vyšetrovateľov a sudcov, ktorí narozdiel od polície a od vyšetrovateľov vedeli, čo sa stalo," uviedol Danko s tým, že vyzval politikov, aby sa zdržali a nevyužívali túto udalosť na svoje politické ciele. 

Andrej Danko povedal, že nebude mať zľutovanie s nikým, ak sa preukáže súvislosť, že vražda Jána Kuciaka a jeho snúbenice bude mať súvislosť s prácou novinára. "Vražda musí byť vyšetrená a vinníci potrestaní. Slovensko sa nachádza v zložitej situácii. Všetci tí, ktorí s tým nemáme nič, musíme spojiť sily, aby sme zlo zastavili," dodal.

Andrej Danko uviedol, že ako predseda Národnej rady urobí všetko preto, aby nikto Slovensko neoznačoval za mafiánsky štát. Rovnako ale nedovolí intrigy a konšpirácie, ktoré vznikajú len na základe toho, aby bol prilievaný olej do ohňa. "Som pripravený viesť dialóg s prezidentom i s predsedom, som pripravený zvolať snem Národnej rady, aby táto situácia bola vyriešená. Máme indície, máme pocity, nemáme však dôkazy. Ukameňujme spolu netvorov, ktorí tak urobili ale až vtedy, keď budeme vedieť, kto sú skutoční páchatelia," povedal Danko na konci svojho príhovoru.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy