Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Matovič sa pustil do Pellegriniho, hovoril o chlapoch s červenými tangáčmi
Zdielať na

Matovič sa pustil do Pellegriniho, hovoril o chlapoch s červenými tangáčmi

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prvý poslanec, prvé vystúpenie v národnej rade a už urážal šéfa parlamentu. Igor Matovič sa v pléne pustil do Petra Pellegriniho. Obvinil ho, že oklamal voličov, prezidentku aj Progresívne Slovensko.

Povedal, že nemá rád chlapov, ktorí si obliekajú červené tangáče, a mužov, ktorí si pozývajú do svojho bytu pánske návštevy. "Ja viem, že vy po manželke netúžite," povedal v pléne.

"Ja vás vyzývam, pán Pellegrini, nebuďte zbabelec. Prihláste sa do rozpravy a povedzte niečo tým dôchodkyniam, ktoré vám uverili,“ povedal.

Na ostré slová Igora Matoviča zareagovali poslanci z opozície aj koalície. "Trošku ma to zarazilo, je škoda, že to povedal. Vecne mal pravdu a je dobre, že to povedal," reagoval pre TV JOJ Marek Krajčí z hnutia Slovensko.

"To je cesta do pekla. Časom prestaneme týchto ľudí vnímať ako ľudí a už je ľahšie na nich útočiť, najprv slovom, potom kameňom. To je presne krok, aby sa vnieslo násilie do politiky," povedal poslanec za PS Tomáš Valášek.

Poslankyňa za SaS Vladimíra Marcinková povedala, že parlament by mal byť vzorom pre občanov v tom, ako sa správať. "Mali by sme túto kultúru zmeniť. Treba tlmiť nálady v spoločnosti, ktoré sú plné hrubosti a nevraživosti. Toto by sme nemali v parlamente tolerovať," povedala.

"Naozaj chcete odo mňa takéto niečo? Neotravujte ma, prosím," nechcel Igora Matoviča komentovať nový premiér Robert Fico.

Asi urobíme hrubú čiaru a k Igorovi Matovičovi sa nebudeme vyjadrovať. Povedal Branislav Gröhling, predseda poslaneckého klubu SaS na jeho prvú parlamentnú slovnú prestrelku.

"Naozaj musíme stále komentovať Igora Matoviča?" spýtal sa Gröhling. "Asi urobíme červenú čiaru a nebudeme komentovať hnutie OĽaNO, ktoré sa premenovalo na hnutie Slovensko. Jediný dôvod, prečo je Robert Fico predsedom vlády, je Igor Matovič. On je zodpovedný za to, že Fico bude štyri roky vládnuť v krajine," povedal.

Pozrite si vystúpenie Igora Matoviča v pléne:

Súvisiace články