Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Matovič uviedol, že koalícia môže pokračovať bez Sme rodina. Kollár by sa mal ospravedlniť za svoje výroky o „čurilovskej mafii“
Zdielať na

Matovič uviedol, že koalícia môže pokračovať bez Sme rodina. Kollár by sa mal ospravedlniť za svoje výroky o „čurilovskej mafii“

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Hnutiu Sme rodina by mal byť odňatý post riaditeľa Slovenskej informačnej služby, ak sa potvrdia informácie, že za vojnou v polícii je tajná služba. Matovič podotkol, že vládna koalícia môže pokračovať aj bez Borisa Kollára a jeho strany Sme rodina. Minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) to uviedol v relácii V politike v televízii TA3.

"Ak by sa preukázali slová Daniela Lipšica, že za týmto hataním spravodlivosti bola činnosť SIS, treba buchnúť po stole a zobrať tento post hnutiu Sme rodina,“ povedal Matovič v relácii V politike v televízii TA3, a dodal, že by to bolo obrovské zlyhanie SIS a chce veriť, že tomu tak nie je.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšíc je pravdepodobne sledovaný SIS

Po mimoriadnom rokovaní parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť, ktorý sa zaoberal dianím v bezpečnostných zložkách štátu, to povedal poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí).

Podľa Matoviča by sa mal Boris Kollár ospravedlniť za výroky o „čurilovskej mafii“

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) si myslí, že predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) by sa mal ospravedlniť za výroky o „čurilovskej mafii“. Doplnil, že bude robiť všetko pre to, aby sa hnutie Sme rodina vrátilo k boju proti korupcii. Povedal to v relácii V politike v televízií TA3.

"Podstata dnešných dní a týždňov je, či dovolíme vagabundom a mafiánom, aby zvrátili ten očistný proces,“ pokračoval Matovič s tým, že musia chrániť statočných vyšetrovateľov, aj keď to bude spôsobovať problémy v koalícii.

Minister financií dodal, že si budú musieť začať klásť otázku, či vedia fungovať v koalícií aj bez hnutia Sme rodina, ak by blokovali očistný proces.

Súvisiace články