Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Komunálne voľby sú na obzore. Začali sa písať už aj dohody o spolupráci
Zdielať na

Komunálne voľby sú na obzore. Začali sa písať už aj dohody o spolupráci

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Šéfov radníc už na jeseň čakajú voľby. Aj lídri politických strán vedia, že je najvyšší čas pripravovať dohody o spolupráci. Kým Robert Fico ešte o voľbách nahlas nehovorí, opozícia sa už stihla dostať do konfliktu.

Presný dátum komunálnych volieb zatiaľ nie je známy, pravdepodobne ale budú už v novembri. Už dnes sa ale píšu dohody o spolupráci. Alojz Hlina (KDH) sa už pred niekoľkými týždňami posťažoval, že dvojblok OĽaNO a SaS ho ako rovnocenného partnera akosi nechce. "Viete, keď niečo varíte, nie vždy to vyzerá pekne, tak načo tým zaťažovať verejnosť."  

Igor Matovič mu odkázal, že predtým ako vypustia do médií krakena, je lepšie si radšej sadnúť. Akokoľvek to Hlinu mrzí, zrejme nebude vypočutý. Už o niekoľko dní by na stole mala byť dohoda medzi OĽaNO a SaS o spolupráci v dvojbloku. "A potom sa budeme snažiť, aby sa ďalšie demokratické strany pridali," dodáva Ľubomír Galko (SaS). 

Najsilnejší post, o ktorý v komunálnych voľbách ide, je pozícia bratislavského primátora. Už teraz sa objavujú prvé mená. Najvýraznejšie rezonuje meno Ján Budaj. Ten priznal, že chce priniesť zmenu ale nepotvrdil priamo svoju kandidatúru. "Na funkciu primátora Bratislavy máme viacero záujemcov a viacero mien," informuje Veronika Remišová (OĽaNO). 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy