Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Richarda Rašiho zvolili. Je novým podpredsedom Smeru-SD
Zdielať na

Richarda Rašiho zvolili. Je novým podpredsedom Smeru-SD

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

MARTIN / Richarda Rašiho na sobotňajšom sneme strany Smer-SD oficiálne zvolili za podpredsedu strany. Prebral tak miesto po Marekovi Maďaričovi, ktorý sa tohto postu vzdal. Rašiho navrhol premiér Robert Fico ešte na štvrtkovom predsedníctve Smeru-SD.

Rašiho do funkcie zvolili delegáti na sneme strany v Martine. Získal ako jediný kandidát 339 hlasov. V stredu popoludní Maďarič oficiálne potvrdil, že z postu podpredsedu odchádza. „Svoje rozhodnutie písomne oznámil predsedovi strany Robertovi Ficovi ešte minulý týždeň. Hlavným dôvodom jeho odchodu z vedenia Smeru je presvedčenie o potrebe zmien aj vo vedení strany," uviedol jeho hovorca na ministerstve Jozef Bednár s tým, že Maďarič zostáva radovým členom Smeru-SD. „Z pozície člena vlády alebo poslanca národnej rady bude presadzovať myšlienky a hodnoty slovenskej sociálnej demokracie," dodal.

Raši je členom Smeru od roku 2011. Predsedníctvo ho 29. marca 2017 zvolilo za krajského predsedu strany v Košiciach. V prvej vláde Roberta Fica bol ministrom zdravotníctva od júna 2008 do júla 2010. V decembri 2010 sa stal primátorom Košíc. Od toho istého roku je aj poslancom národnej rady. Počas pôsobenia na čele rezortu zdravotníctva zaviedol referencovanie cien liekov, teda cena lieku nesmela byť vyššia ako bolo šesť najnižších cien v Európe. Košice boli pod jeho vedením Európskym hlavným mestom kultúry.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy