Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Novinári po štyroch rokoch na úrade. Lunter objavil Kotlebovu posilňovňu
Zdielať na

Novinári po štyroch rokoch na úrade. Lunter objavil Kotlebovu posilňovňu

Google News Button Sledovať správy

BANSKÁ BYSTRICA / Ján Lunter si v utorok po prvýkrát sadol do svojho kresla na úrade Banskobystrického kraja. Stretol sa so zamestnancami a prešiel si všetky priestory úradu. O posilňovni v podzemných priestoroch novozvolený predseda doteraz iba počul. Bol si teda pozrieť aké fitness na župe posledné štyri roky bolo. Urobil aj to, čo sľúbil krátko po zvolení - na úrad vrátil vlajku Európskej únie, ktorú Kotleba nechal pred štyrmi rokmi zvesiť.

Posledné štyri roky bol župný úrad neprístupný pre mnohých novinárov. V utorok takpovediac otvoril brány pre všetkých. Dostali sa aj do podzemných priestorov, ktoré predchádzajúce vedenie vybavilo fitness strojmi. O posilňovni za múrmi župy sa doteraz iba šuškalo, no nikto ju nevidel. Pri akejsi súkromnej posilňovni nechýba ani šatňa so skrinkami. Poslední návštevníci po sebe nechali aj zopár zabudnutých spotených tričiek a ponožiek. "To sa šírilo, že chce mať svaly, nech ide robiť na VÚC. Neviem, čo s tým. Možno skanzen a možno práčovňa pre bezdomovcov," načrtol plány do budúcnosti novozvolený župan.

Ján Lunter sa v utorok posadil do svojej kancelárie na úrade Banskobystrického kraja. Na stole ho čakali nepodpísané zmluvy, ktoré tam nechalo predchádzajúce vedenie a v predsedovej kopírke zostali ešte zaseknuté kópie kotlebových straníckych novín. Lunter už absolvoval aj prvé stretnutia so zamestnancami. Prekvapením bola aj zmenená organizačná štruktúra. "Bol som prekvapený z organiznečnej štruktúry, čím sa úrad znefunkčňuje. Zrušili posty a my to nemôžeme obsadiť dva mesiace," uviedol Lunter. 

Odovzdávanie úradu tiež neprebehlo hladko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy