Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajti so zapnutými majákmi prechádzali na červenú. Skončilo to nehodou
Zdielať na

Policajti so zapnutými majákmi prechádzali na červenú. Skončilo to nehodou

BANSKÁ BYSTRICA / Troch zranených odvážali do nemocnice po nehode, ktorá sa stala v centre Banskej Bystrice. Policajné auto so zapnutými majákmi prechádzalo cez križovatku na červenú. Po zrážke policajtov odhodilo do ďalšieho auta.

Služobné auto, v ktorom sedeli dvaja policajti štartovalo na zásah. Po hlavnej ceste centrom mesta išlo so zapnutými majákmi, križovatkou však prechádzalo na červenú. Štyridsaťdvaročná vodička vchádzala na hlavnú cestu, keď mala na semafore zelenú a vtedy došlo k zrážke. "K zrážke vozidiel prišlo vtedy, keď služobné motorové vozidlo prechádzalo križovatkou so zapnutým zvukovým aj svetelným zariadením," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Policajné auto po náraze odhodilo do protismeru do ďalšieho auta. Havarované vozidlá zablokovali hlavný ťah mestom. Záchranári pomáhali zraneným. "Pri nehode sa zranili tri osoby, ktoré boli prevezené do nemocnice," povedala Kováčiková. 

"Dvadsaťdeväťročného muža previezli s úrazom hlavy do nemocnice v Banskej Bystrici a v rovnakej nemocnici skončil aj 69-ročný muž, ktorý mal zranený hrudník," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Zranili sa obaja policajti zo služobného auta aj 69-ročný spolujazdec. Kto urobil chybu, či vodič policajného auta neporušil predpisy, už vyšetruje polícia.

Nehody policajtov nie sú časté, no ani ojedinelé.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy