Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Podozriví z Valkovej vraždy vypovedali na polícii
Zdielať na

Podozriví z Valkovej vraždy vypovedali na polícii

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Na Prezídium policajného zboru prišli v utorok v doobedných hodinách dvaja muži, ktorí sú podozriví z vraždy Ernesta Valka. Na políciu prišli podľa informácií kvôli konfrontácii ich tvrdení pred vyšetrovateľom.

Dvaja muži, ktorí mali v Limbachu v roku 2010 údajne prepadnúť známeho bratislavského advokáta Ernesta Valka sú od utorkového rána v budove Prezídia policajného zboru v Bratislave. Podľa zistení TV JOJ sa muži navzájom prišli pred vyšetrovateľom skonfrontovať s tvrdeniami o tom, ako prepadnutie a lúpež v dome Ernesta Valka plánovali, kto z nich počas prepadu na právnika vystrelil a kto z nich je teda vrahom právnika. 

Krátko pred touto konfrontáciou oslovila TV JOJ prokurátora generálnej prokuratúry, ktorý sa konfrontácie zúčastňuje. "Tento úkon sa vykonáva z toho dôvodu, že medzi výpoveďami oboch obvinení sú diametrálne rozdiely. Čo nám úkon prinesie to sa uvidí. Na svojich pôvodných výpovediach zotrvávajú, takže sme sa zatiaľ neposunuli. Ďalšie informácie vzhľadom na stav vyšetrovania nebudem poskytovať," uviedol prokurátor Jozef Kandera.

Na konfrontácii údajných vrahov doktora Valka sú prítomní aj ich advokáti. Údajného strelca Jozefa R. zastupuje Igor Cibula a údajného svedka vraždy zastupuje exminister vnútra Daniel Lipšic. "Vopred nič nezvyknem očakávať. Podľa mňa bude kľúčový dôkazný prostriedok rekonštrukcia, ktorá sa ešte len bude konať. Od tohto úkonu nič mimoriadne neočakávam,"  povedal Lipšic.

Už pred mesiacom (2.11.) sa obaja muži, ktorí majú mať smrť Ernesta Valka na svedomí opäť priblížili k jeho domu v Limbachu. Bolo to počas previerky ich tvrdení a popisu zločinu. Podľa informácií TV JOJ mala polícia v pláne do konca roka vykonať s obomi páchateľmi rekonštrukciu vraždy Ernesta Valka priamo v jeho luxusnom dome, ktorí pozostalí nedávno predali. Rekonštrukcia sa ale posúva na začiatok budúceho roka. Noví majitelia domu s rekonštrukciou vraždy v ich rezidencii budú súhlasiť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy