Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Fico si dal obed so študentmi, tí sa ho pýtali na korupciu
Zdielať na

Fico si dal obed so študentmi, tí sa ho pýtali na korupciu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér Robert Fico v sobotu obedoval so študentmi. A chutilo im aj napriek tomu, že debatovali na nepríjemnú tému korupcia. S odpoveďami pomáhal predsedovi vlády aj minister vnútra Robert Kaliňák. Obaja zároveň hovorili o krajšej budúcnosti pre mladých, napríklad zvyšovaním platov.

Fico v sobotu hostil študentov z rôznych vysokých škôl z celého Slovenska. Každá z osemnástich škôl vybrala jedného študenta, ktorý absolvoval dvojdňový seminár venovaný korupcii na prestížnej zahraničnej protikorupčnej akadémií. "Rozoberali sme toho veľa. Korupcia je všade vo všetkých štátoch. Vo Viedni sme boli v minulosti, kde bola tma a stolička a lampa a povedali nám, že na nej sedeli všetci ministri, ktorý sa vzdali funkcie," povedal študent. 

"Rozoberali sme aj zdravotníctvo, školstvo, diaľnice aj korupciu. Ja som riešila napríklad, že ako doktorand pri materskej padnem na minimum a premiér o tom nevedel, a povedal, že si uvedomuje, že to je zlé," povedala študentka. Premiér dal študentom dokonca aj sľub. "Povedal nám, že na protikorupčnej akadémii budú vzdelávať našich sudcov, policajtov aj lekárov že je to v pláne a to by podľa mňa mohlo fakt pomôcť," povedal študent.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy