Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Poslanci SMER-SD vyzývajú Lipšica, aby požiadal ministerku spravodlivosti o mimoriadne dovolanie
Zdielať na

Poslanci SMER-SD vyzývajú Lipšica, aby požiadal ministerku spravodlivosti o mimoriadne dovolanie

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslanecký klub SMER- SD žiada Daniela Lipšica, aby požiadal ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú o podanie mimoriadneho dovolania v prípade jeho dopravnej nehody, pri ktorej zomrel chodec. Na tlačovej besede sa tak vyjadrili Martin Glváč, Jana Laššáková, Ľuboš Blaha a Dušan Jarjabek.

Poslanci sa odvolávajú predovšetkým na skoršie konanie Daniela Lipšica v pozícii právnika, kedy v podobných prípadoch o dovolanie žiadal. Reagujú tak po tom, ako sa v pondelok stal Lipšicov trest právoplatným. 

Okresný súd Bratislava III trestným rozkazom z 19. septembra uznal Lipšica za vinného z prečinu usmrtenia a odsúdil ho na trojročný trest s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu päť rokov a uložil mu tiež probačný dohľad nad jeho správaním v skúšobnej dobe. Súd tiež Lipšicovi uložil zákaz činnosti viesť motorové vozidlá všetkého druhu šesť rokov.

Daniel Lipšic v septembri 2016 vo večerných hodinách na križovatke bratislavských ulíc Kutuzovova a Vajnorská zrazil 72-ročného muža, ktorý na následky zranení zomrel. Po nehode sa advokát vzdal poslaneckého mandátu. U vodiča alkohol nezistili. Podľa polície prechádzal 72-ročný chodec cez cestu v blízkosti priechodu pre chodcov. Daniel Lipšic išiel po Vajnorskej ulici v ľavom jazdnom pruhu v smere do mesta. 

Lipšic sa po nehode vzdal aj svojho poslaneckého mandátu a s prokurátorom sa chcel dohodnúť na uzatvorení dohody o vine a treste. Po preskúmaní podnetu generálna prokuratúra túto možnosť napokon zamietla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy