Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Smer a SNS na seba naďalej útočia. Národniari chcú s opozíciou odvolať Richtera
Zdielať na

Smer a SNS na seba naďalej útočia. Národniari chcú s opozíciou odvolať Richtera

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V piatok sa lídri koaličných strán po spoločnej rade tvárili, že kríza je zažehnaná. Idilka to ale nebola, šéf národniarov mal už na koaličnej rade žiadať hlavu ministra Richtera. Po pokojnom víkende podpredseda Hrnko pre TV JOJ potvrdil, aký postoj majú voči Richterovi v SNS. 

"Značná časť poslancov by rada konala v tom zmysle, ako ste hovorili, ale my budeme konať tak, ako sa rozhodne strana," povedal podpredseda SNS, Anton Hrnko. 

Na oslavách výročia Slovenského národného povstania stáli premiér Fico a Andrej Danko bok po boku. Ich názory aj na ministra Richtera sa však rôznia. Ministra práce chcú odvolať aj tri opozičné strany, SaS, Obyčajní ľudia a Sme rodina, ktoré už zajtra na tlačovej konferencii oznámia návrh na jeho odvolanie.

Smer má jasno v tom, čo sa stane, ak SNS zahlasuje s opozičnými poslancami proti ich ministrovi.

"Keby SNS hlasovalo spolu s opozíciou za odvolanie člena vlády, koalícia je prakticky mŕtva," myslí si minister kultúry a podpredseda Smeru, Marek Maďarič. 

Slovná prestrelka pokračuje

Na tieto slová tvrdo zareagovala podpredsedníčka SNS Eva Smolíková. "Je to nekorektné, detinské, neštátnické a malicherné. Pán Maďarič by mal konečne potlačiť svoje ego a hľadať cestu korektného dialógu," odkázala. 

Zároveň potvrdila, že SNS by privítala Richterov odchod – nepovažujú ho totiž za ministra takých kvalít, ktorý by mal položiť vládu.

Sme presvedčení, že premiér by mal prijať zodpovednosť aj za tohto člena vlády, podobne ako tomu bolo pri ministrovi školstva. Dostatočným dôvodom na jeho nezotrvávaní vo funkcii ministra by mala byť jeho liknavosť pri riešení kauzy Čistý deň,“ píše sa v stanoviku Slovenskej národnej strany. 

Ficov Smer aj napriek tlaku zo strany SNS stojí za svojim ministrom a vo funkcii ho plne podporuje. "Ján Richter má plnú podporu predsedu strany, vedenia a ostatných štruktúr politickej strany Smer-SD, dosahuje historické výsledky pri riadení ministerstva práce a preto je principiálnym záujmom strany jeho pokračovanie vo výkone funkcie ministra práce," zdôrazňuje sa vo vyhlásení Smeru-SD. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy